29 / 03 / 2024

Türkiye’nin petrolü inşaat!

Türkiye’nin petrolü inşaat!

Çevre ve Şehircilik eski Bakanı Erdoğan Bayraktar, "En ileri teknolojileri inşaat sektörüne taşıyacağız. İnşaat sektörü bizim petrolümüzdür. İleri teknolojiyle inşaatçılık yapıp dünyada oyun kurucu olmamız lazım" dedi…



Büyümenin lokomotif sektörlerinden biri inşaat. 2 milyon kişiye doğrudan, yan sanayi ile birlikte 10 milyon kişiye istihdam sağlıyor. Türk müteahhitlik firmaları dünyada söz sahibi ve milyarlarca dolarlık iş alıyorlar. Türkiye için bu kadar önemli bir sektörün teknolojik gelişimlere ve yeniliklere de ayak uydurması şart.

MASAYA YATIRILDI

Sektörün durumu ve teknolojik gelişmeler İstanbul Aydın Üniversitesi, Mühendisler Vakfı, Vatan Eğitim ve Teknoloji Vakfı işbirliğiyle Clarion Hotel Golden Horn’da önceki gün düzenlenen ‘İnşaat Teknolojileri ve Mühendislik Zirvesi’nde masaya yatırıldı. Zirvenin açılışında konuşan Çevre ve Şehircilik eski Bakanı ve Vatan Vakfı Başkanı Erdoğan Bayraktar şöyle dedi:

Türkiye’nin petrolü inşaat!

KALİTELİ ÜRETİM

“İnşaat sektöründe dünyada başa güreşiyoruz. En iyi yaptığımız şey inşaat. İnşaat sektörü bizim petrolümüzdür En ileri teknolojileri inşaat sektörüne taşıyalım ve en iyi inşaat malzemelerini biz üretelim. Çin inşaat malzemelerinde dünyada bir numara. Ancak malzemeleri kaliteli değil. Biz kaliteli bir üretimi başarabiliriz Kentsel dönüşümün önemli hedeflerinde] bir tanesi de budur.”

Türkiye’nin petrolü inşaat!


“Okurken şantiye görmeli”

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mustafa Aydın da ülke ekonomisinde inşaat sektörünün önemli bir yeri olduğunu ve üniversitelerin sanayi ve kamuoyu işbirliğinin etkin ve aktif olması gerektiğini vurguladı. Aydın, "Eğitim gören öğrencilerin muhakkak haftanın belirli günleri o şantiyelere gidip üniversitede almış oldukları teorik bilgileri pratiğe dönüştürmeleri ve uygulamaları görmesi önemli" diye konuştu.

Türkiye’nin petrolü inşaat!

“Pilot şehir kuralım”

İstanbul İnşaatçılar Derneği (İNDER) Başkanı Nazmi Durbakayım ise zirvede şunları söyledi: "Kentsel dönüşüme büyük önem verilmesine rağmen önümüzde halen 5.5 milyon riskli konut var. Bu hızla bu tabut konutlardan kurtulmak için 50 yıl daha gerekli. Depremin bizi 50 yıl daha beklemeyeceği kesin. Bir an önce fay hattı üzerinde olmayan pilot şehirler kuralım ve devlet bizi desteklesin."


Geri Dön