28 / 03 / 2024

TÜVASAŞ Avrupa, Asya ve Afrika'ya ihracat yapıyor!

TÜVASAŞ Avrupa, Asya ve Afrika'ya ihracat yapıyor!

Sakarya'da 1951 yılında kurulan ve 62 yıldır hizmet veren Türkiye Vagon Sanayi A.Ş (TÜVASAŞ), Avrupa, Asya ve Afrika'ya ihracat yapıyor...



Türkiyeyi saran rayların üzerinde umut ve hüzünleri taşıyan vagonların üretim serüveni, AA objektiflerine yansıdı.


Türkiye'deki tek müşterisi konumundaki TCDD için 2 bine yakın yolcu vagonu imalatı ve 36 bini aşkın vagon onarımını gerçekleştiren TÜVASAŞ, Türkiye'nin raylı taşıtlar alanında dışa bağımlılığını azalttı, ekonomiye önemli katkılar sağladı.


-Çeliğe şekil veren işçiler


Vagon işçileri, TÜVASAŞ bünyesinde faliyet gösteren atölyelerde, sac haline getirilen çeliği bir dantel misali işleyerek vagona hayat veren parçaları üretiyor. 


Tokalaşırken muhattabının elleri kirlenmesin diye yağlı ellerini olabildiğince temizleyen ve öylece merhabalaşan vagon emekçileri "önce iş güvenliği sonra iş" diyerek besmeleyle başlar her yeni doğan güne.


Mesleğinin ağırlığını omuzlarında taşıyan, şikayet etmeden ellerinden düşürmedikleri anahtarlarla plakalara şekil veren işçiler, son kertede binbir zahmetle eğip büktükleri parçaları bir araya getirmenin hazzıyla yudumlar demli çaylarını. Biten vagonların son testlerini yapan işçiler, yarı hüzün yarı da işlerini bitirmenin verdiği mutlulukla yolcu eder vagonları süzülecekleri şehirlere.


AA


Geri Dön