23 / 04 / 2024

TAV Havalimanları, yatırım için gözünü Orta Asya ve Afrika'ya dikti!

TAV Havalimanları, yatırım için gözünü Orta Asya ve Afrika'ya dikti!

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, yeni yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Şener, “Yolcu büyümesinin olacağı yerlerle ilgileniyoruz. Gelişmiş ülkelere değil, gelişmekte olan ülkelere bakıyoruz. Orta Asya ve Afrika’ya odaklanıyoruz” dedi.



TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, yeni yatırımlarla ilgili açıklamalarda bulundu. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Türkiye’nin aşılamada hız kazandığını, böylece seyahatlerdeki kısıtlamaların da kaldırılacağını dile getirdi.  

Kovid-19 pandemisi sebebiyle her ülkenin farklı uygulamaları olduğuna dikkat çeken Şener, “Bir ülkede 14 gün karantina, birinde karantina yok ama aşı isteniyor, öbüründe 72 saat önce PCR testi isteniyor. Bu uygulamalarla ilgili karışıklıklar vardı. Şimdi yavaş yavaş bunlar düzene giriyor” ifadelerini kullandı.

TAV Havalimanları, yatırım için gözünü Orta Asya ve Afrika ya dikti!

Şener, pandemi döneminde her ülkenin bilim insanları, politikacıları ve ekonomistlerinin bir türlü aynı çizgide olmadığını, herkesin kendi olduğu alan çerçevesinde durumu değerlendirdiğini dile getirdi.

Türkiye’nin pandemi döneminde Güvenli Turizm Sertifikası ile çok akıllıca davrandığına vurgu yapan Şener, “Türkiye’ye geçen sene salgın sürecine rağmen önemli sayıda turist geldi. Bu sene daha iyi olacağına inanıyorum” diye konuştu.

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Şener, TAV Havalimanları olarak Almatı Havalimanı'nı işletmeye başladıklarına dikkat çekerek, Almatı’nın İpek Yolu’nun en önemli merkezlerinden biri olduğunun altını çizdi.

Yeni yatırımlarla ilgili sorulan soru üzerine Şener, “Yolcu büyümesinin olacağı yerlerle ilgileniyoruz. Gelişmiş ülkelere değil, gelişmekte olan ülkelere bakıyoruz. Orta Asya ve Afrika’ya odaklanıyoruz” açıklamasında bulundu.

Şener, salgının ardından dünyadaki bütün regülasyonların güncellenmesinin gerekli olduğunu vurgulayarak, “Kovid-19’dan sonra hepimiz iş modellerimizi değiştirmeye mecburuz. Şirketler de, hükümetler de, ülkeler de devamlı stratejilerini geliştirdiler. Biz de stratejilerimizi devamlı geliştirerek kendimizi yeni döneme adapte etmek istiyoruz. Bu adaptasyonu eski kurallarla yönetemezsiniz” dedi.

Sani Şener'den havalimanlarının kiralarına ilişkin açıklama!

TAV Havalimanları'ndan 9 ay kira alınmadı mı?


Geri Dön