26 / 04 / 2024

Arsa alınırken nelere dikkat edilmelidir? Yatırım için arsa alınır mı? Tüm detaylar...

Arsa alınırken nelere dikkat edilmelidir? Yatırım için arsa alınır mı? Tüm detaylar...

Satılık arsa ilanlarını incelerken sizin ölçütlerinize tam olarak uyum sağlayıp sağlamadığını öğrenmenizi daha sonra bir hayal kırıklığı yaşamamanız için oldukça önemli. Arsa alınırken nelere dikkat edilmelidir? Yatırım için arsa alınır mı? Tüm detaylar...



Satılık arsa ilanlarını incelerken sizin ölçütlerinize tam olarak uyum sağlayıp sağlamadığını öğrenmenizi daha sonra bir hayal kırıklığı yaşamamanız için oldukça önemli. Arsa sahibi ya da ilgilenen kişiyle görüşmelerinizi yaparken kafanızdaki bütün soru işaretlerini gidermek adına yüz yüze de görüşmeniz iyi olabilir.

SATILIK ARSA ALINIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Ensonhabercom'da yer alan habere göre, satılık arsa almak pek çok kişi için mantıklı bir yatırım aracı olacaktır, isterseniz farklı sebze veya meyveleri dikip bahçe olarak kullanıp ek gelir sağlayabilir, isterseniz de arsanıza bir yapı yaptırarak değerlendirebilirsiniz.

Bahçe olarak kullanacağınız arsalarda konum en önemli etkenlerden birisidir. Örneğin Akdeniz bölgesinden arsa aldığınız zaman Doğu Anadolu bölgesine göre farklı tarımsal aktivitelere açık olacaktır. Tarım yapabilmeniz için gereken koşulların sağlandığına emin olduğunuz yerlerde arsanızı bu şekilde kullanabilirsiniz.

Arsanızı bir bina ya da müstakil bir ev dikerek de yapısal amaçlı olarak kullanabilirsiniz. Özellikle yazlık bölgelerde böylece kar etmiş olursunuz. Yazlık bölgelerde özellikle yazları insanların kısa ya da uzun süreli evler kiralayarak tatillerini yapması pandemiyle daha da arttı. 

Arsa alınırken nelere dikkat edilmelidir? Yatırım için arsa alınır mı? Tüm detaylar...

ARSANIN BÜYÜKLÜĞÜ NE KADAR OLMALI?

Arsanızın büyüklüğüne karar vermeniz için oldukça önemli bir kriter. İçinde bulunacağınız faaliyete göre büyüklükte bir arsa seçmeniz sizin için daha karlı olacaktır. Büyük bir araziye tek bloklu bir bina inşaa etmeniz çok da ergonomik olmayacaktır, onun yerine daha küçük bir arazi satın alarak para akışınızı daha ekonomik hale getirebilirsiniz.

ARSANIN KONUMU ÖNEMLİ Mİ?

Arsanızın konumunu yapacağınız faaliyete göre seçebilirsiniz. Eğer tarımla ilgilenmek istiyorsanız iyi bir araştırma sonrası arsanızın iklimsel ve tarımsal şartlara uygun bitkilerle kullanabilirsiniz. Eğer mülk sahibi olmak, kendi kullanımız için ya da yan gelir elde etme amaçlı olabilir, istiyorsanız da şehirdeki konumunu iyice araştırmalısınız.

Arsa alınırken nelere dikkat edilmelidir? Yatırım için arsa alınır mı? Tüm detaylar...

ARSA YATIRIMLIK ALINIR MI?

Arsa almadan önce eğer kafanızda sorular varsa bunları gidermenin en iyi yolu, güvenilir kişilerle iletişime geçip tavsiyeler almaktır. Hiç bilmediğiniz bir işi yapmadan önce o konuda güvenilir ve tecrübeli kişilere danışmak size yardımcı olacaktır. Arsa satın aldığınız zaman asıl amacınızın ne olduğuna karar vermeniz en önemli aşamadır, eğer keyfi olarak kullanacaksanız sizin isteklerinizi tamamen karşılaması gerekir. Eğer sadece yatırım aracı olarak kullanacaksanız o zaman kriterlerinizi biraz daha esnetebilirsiniz.

Kendiniz kullanmak için yaptıracağınız bir yazlıkta konum ve büyüklük yatırım aracı olarak kullanacağınıza göre çok daha fazla önem teşkil edecektir. Sevdiklerinizin zaman geçirmesi için uygun bir lokasyonda bulunan evinizde istediğiniz yapabilecek alana sahip olmanız da çok önemlidir. Kendiniz için özel yaptığınız evinizi ileride ihtiyaç için ya da kullanmadığınız için satışa çıkarmak size bir nakit getirisi olacaktır.

Özellikle pandemiyle beraber “doğal yaşam, organik yaşam” daha da arttı. Siz de arsanızda organik tarımla ilgilenerek yeni bir şirket kurup büyüyebilirsiniz. 

Yukarıda bahsedilenler özetlenecek olursa, arsa sahibi olmak kısa ve uzun vadede, eğer doğru adımlar attıysanız sizin için iyi verilmiş bir karar olacaktır.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nden arsa fırsatı! 8 adet uygun fiyatlı arsa satışa çıktı!

Emlak Konut GYO'nun Merkez Ankara'daki toplam geliri 1.6 milyar TL'ye çıktı!

Emlak Konut GYO Köy Zekeriyaköy 4. Etap 2. oturum ihalesi 22 Nisan'da!


Geri Dön