19 / 04 / 2024

TUYUP Yeşil Yıldız projesiyle turizmin niteliği artacak!

TUYUP Yeşil Yıldız projesiyle turizmin niteliği artacak!

Turizm sektöründe eğitim kalitesini ve çevre duyarlılığını güçlendirmek için hayata geçirilen "Turizm Sektöründe İşverenlerin ve Çalışanların Uyum Yeteneklerinin Arttırılması Projesi" (TUYUP) ile insan kaynağı ve turizmin niteliği artacak.



TUYUP Yeşil Yıldız: İnsana, Doğaya, Geleceğe Yatırım Programı Uzmanı Baver Alyakut, kentteki bir otelde düzenlenen bilgilendirme toplantısında, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile AB tarafından desteklenen TUYUP'un  Türkiye 'nin birçok yerinde uygulandığını söyledi.

Projenin uluslararası kuruluşlarca da desteklendiğini aktaran Alyakut, 30 ay süresince uygulanacak projenin bütçesinin 7,5 milyon avro olduğunu ifade etti.


Türkiye'deki birçok bölgenin turizm potansiyelinin yüksek olduğunu vurgulayan Alyakut, "Biz bu projede insan kaynağının niteliklerinin artırılmasını hedefliyoruz. Projeyle aynı zamanda turizmin toplam kalitesi de artmış olacak. Projenin tamamı Türkiye'nin hedef kitlesidir. Bu anlamıyla çok geniş kapsamlı bir projedir" diye konuştu.

 

- Yeşil Yıldız farkındalık programı

 

Edirne Vali Yardımcısı Mustafa Serdar Bakır da kentin ve ülkenin tanıtımı açısından tarihi ve kültürel değerlerin önemli olduğunu söyledi. Edirne'deki tarihi dokunun zengin ve gerçekçi olduğunu vurgulayan Bakır, projenin uygulayıcı ve katılımcılarına teşekkür etti.


Tekirdağ Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Altaş ise TUYUP'un bölgede uygulanacak olmasının, turizme katkı sağlayacağını aktardı. Proje ve programdaki konuları önemsediklerini belirten Altaş, "Özellikle turizm sektöründe iş gücü araştırması, çevreye duyarlı turizm işletmelerinin çoğaltılması için Yeşil Yıldız farkındalık programı önemlidir" diye konuştu.


Yeşil Yıldız: İnsana, Doğaya, Geleceğe Yatırım Programı kapsamında, çevreye duyarlı konaklama tesisleri için sınıflandırma forumu uygulanıyor.


Forumda, genel yönetim, eğitim, tesisin yatak odalarında düzenlemeler, tesisin çevreye uyumu ve çevreyi güzelleştirici düzenleme ve etkinlikleri, enerji, su, deterjan, dezenfektanlar ve tehlikeli maddeler, atıklar ve diğer hizmet konuları ele alınıyor.


Türkiye'de yaklaşık 160 turizm işletmesi Yeşil Yıldız programını uyguluyor.

Toplantıya, Tekirdağ ve Edirne'den birçok turizmci ile iş adamı katıldı.

Radikal


Geri Dön