19 / 04 / 2024

Tuzla kentsel dönüşümle yenileniyor!

Tuzla kentsel dönüşümle yenileniyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın yetki devrinden sonra ilk kira yardımı ödemesini yapan belediye olan Tuzla Belediyesi, “Kentsel Dönüşüm” projelerinde güvenli, yaşanılabilir yapıların üretilmesine öncülük yapıyor.




Kentsel Dönüşüm projesi, Tuzla’da hız kesmeden devam ediyor. 17 Mart 2014 öncesi kentsel dönüşüme giren 126 binada 807 bağımsız bölümün tespit edildiği Tuzla’da yetki devrinin ardından bina sayısı 626’ya, bağımsız bölüm sayısı 2616’a yükseldi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İstanbul’da ilçe belediyelerine 17 Mart 2014’teki riskli yapı tespiti yetki devrinin ardından Tuzla Belediyesi Kentsel Tasarım Müdürlüğü tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında 500 binada, 1809 ev ve dükkan için başvuru alındı. 465 başvuruyu onaylayan Tuzla Belediyesi, 35 başvuru dosyasının inceleme ve eksiklerinin tespiti çalışmalarını sürdürüyor. Tuzla’daki 9 sitede 52 blokta 726 dairenin kentsel dönüşümü, uygulamanın önemli bir kısmını oluşturdu.


Kentsel Dönüşümde İlk Kira Yardımı Ödemesini Tuzla Belediyesi Yaptı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, 04.12.2014 tarihli genelgesi ile Kentsel Dönüşüm kapsamında kira yardımı ödeme yetkisi İstanbul’da ilçe belediyelerine devredildi. Kira yardımlarının belediyelere yetki devrinin ardından kentsel dönüşüm kapsamında ilk kira yardımı ödemesini Tuzla Belediyesi yaptı. Genelgenin ardından 2015 Şubat döneminde İstanbul’da sadece Tuzla Belediyesi kira yardımı ödemesini gerçekleştirdi. Tuzla Belediyesi, Şubat 2015-Aralık 2015 döneminde 76 konut kiracısı, 3 işyeri kiracısı, 303 konut maliki ve 16 işyeri maliki olmak üzere 398 işyeri ve konutta hak sahiplerine aylık 735 TL olmak üzere toplam 1.235.746,00 TL kira yardımı ödemesinde bulundu. Hak sahipleri, 2016 yılında ise aylık 795 TL kira yardımından yararlanacak.


Kentsel Dönüşüm Sürecini Titiz Bir Şekilde Takip Ediyoruz

Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, vatandaşların lisanlı kuruluşlara risk tespiti yaptırması ve raporun kendilerine teslim edilmesinin ardından sürece başladıklarını söyledi. Arazi incelemesi, rapor onayı, tebligat, itiraz, yıkım ve kontrol sürecini hızlı bir şekilde sürdürdüklerini belirten Başkan Yazıcı, “Tuzla Belediyesi olarak vatandaşlarımızın kentsel dönüşüm projesi başvurularını hızlı bir şekilde sonuçlandırıyor, süreci titiz bir şekilde takip ediyoruz. Ekonomik ömrünü tamamlayan ve deprem riski taşıyan yapılar, güven ve huzur içinde yaşanılabilir, imar ve şehircilik ilkelerine uygun bir şekilde yeniden üretiliyor. Vatandaşlarımız kentsel dönüşüm projesi sürecinde hem kira yardımı alarak mağduriyet yaşamıyor hem de süreç tamamlandığında gönül rahatlığıyla kullanabilecekleri yepyeni bir eve, işyerine kavuşuyor” dedi. 



Tuzla Belediyesi



Geri Dön