28 / 03 / 2024

Tuzla'daki 76 dönüm arazideki çiftlik evi kumarhane çıktı!

Tuzla'daki 76 dönüm arazideki çiftlik evi kumarhane çıktı!

Tuzla"da baskın düzenlenen, kumarhane olarak kullanılan çiftlik evinin 76 dönüm arazide olduğu ortaya çıktı. Evin çevresi 3 metre yüksekliğinde elektrikli tellerle çevrili...



 Polisin bir ay boyunca takip ettikten sonra baskın düzenlediği ve son yılların en büyük kumar operasyonunun merkezi olan 5 yıldızlı otel konforundaki çiftlik evi Tuzla Tepeören"de. Gizli kumarhane olarak işletilen çiftlik evinin sahibi ise İran asıllı Türk vatandaşı Mahmut İ.. çiftlik, 76 dönüm arazi üzerine kurulu. Etrafı 3 metre
yüksekliğinde duvar ve duvarların üzeri jiletli, zaman zaman elektrik verilen tellerle çevrili. Gece görüşlü, yakınlaştırma (zoom) özellikli 17 kamera ile çevre 24 saat gözetleniyor. Ayrıca özel güvenlikçilerden oluşan bir koruma ordusu çalışıyor. Sivas Kangal cinsi 6 köpek de yabancılara göz açtırmıyor.

KAPI 5 DAKİKADA AçILIYOR
Lüks eşyalarla döşeli çiftlik evinin ana giriş kapısı bir otomobilin geçebileceği genişlikte ve çelikten yapılmış. Üstelik yüksek güvenlikli kapının açılabilmesi için 5 dakika gerekiyor. Kapıdaki bu ayarlama, olası bir baskında kumar masalarının yemek masasına çevrilip kumar malzemelerini gizlemek için düşünülmüş. Geniş bir bahçesi olan ve içinde biri ana bina 2 villa bulunan çiftlik evinde yürüme parkurları da yer alıyor, müşteriler için 2 oyun, bir dinlenme ve yemek salonu var. Oyun salonlarında her türlü konfor düşünülmüş. Yerler halı, pencereler boydan boya kadife perdelerle kaplı. Duvarda ünlü ressamların tabloları asılı.

GİRİşž 3 BİN DOLAR
Kumarhanede oyuna başlayabilmesi için müşterinin en az 3 bin doları olması gerekiyor.
Aralarında bazı işadamlarının da bulunduğu öne sürülen müşteriler için servis imkanı bile düşünülmüş. Tuzla"da gözlerden uzak gizli kumarhaneye gitmek isteyenler talepte bulunmaları halinde evlerinden özel otomobillerle alınıyor.

POLİSLER 1 AY İZLEDİ
Kale gibi korunan kumarhaneye giden bazı müşterilere borçlu kalmaları halinde işletmeciler senet imzalatıyor. Operasyon da zorla senet imzalatılan bir müşterinin ihbarıyla başladı. Asayiş şžubesi Ahlak ve Kumar Masası"nda görevli 2 polis, bu kumarbazın referansıyla kumar oynamak için çiftlik evine gitti. 1 ay boyunca hem içeride hem dışarıda izleme yaptıktan sonra operasyonu gerçekleştirdi.

TEL ÖRGÜYÜ MERDİVENLE AşžTILAR
15 Kasım sabahı 15 polis, saat 05.00"te çiftlik evine giderek baskını gerçekleştirdi. Günün ilk ışıkları olmasına rağmen içerisi müşterilerle dolu olan kumarhaneye giden polisler, 5 dakikada açılan çelik kapı yerine 3 metre yüksekliğindeki telleri merdivenlerle aşıp içeri girdi.

GÜNDE 300 BİN DOLAR CİRO
Baskında 17"si kadın 50 müşteri ve personel gözaltına alındı. 3 rulet masası ile 20 bin oyun puluna el konuldu.

Gözaltına alınanlar Kabahatler Yasası"na göre 140 lira para cezası ödedikten sonra serbest bırakıldı. Kumarhanede günde 150 ile 300 bin dolar para sirkülasyonu olduğu öne sürüldü.
Habertürk/Muharrem çağlar


Geri Dön