20 / 04 / 2024

Tuzla'daki askeri alanın imara açılmasına tepki!

Tuzla'daki askeri alanın imara açılmasına tepki!

İstanbul Tuzla ilçesi Aydınlı ve İçmeler mahallelerinde yer alan askeri alanın bir bölümü yapılaşmaya açılıyor.



İstanbul'un Tuzla ilçesi Aydınlı ve İçmeler mahallelerinde yer alan askeri alanın bir bölümünün Nazım ve Uygulama İmar Planları Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından askıya çıkarıldı. Cumhuriyet'ten İlayda Kaya'nın haberine göre; askeri alanların; 50 bin metrekare büyüklüğündeki bölümü Gelişme konut Alanı, 10 bin metrekare büyüklüğündeki bölümü Ticaret+Turizm+Konut Alanı, 3 bin metrekare büyüklüğündeki bölümü rekreasyon alanı, yaklaşık 13 bin 600 metrekare büyüklüğündeki bölümü eğitim alanı, 2 bin metrekare büyüklüğündeki bölümü cami, 18 bin metrekare büyüklüğündeki bölümü orman, 500 metrekare büyüklüğündeki bölümü mera, 2 bin 500  metrekare büyüklüğündeki bölümü akaryakıt istasyonu, 55 bin metrekare büyüklüğündeki bölümü de yol alanı yapıldı. Alanın imara açılacağı da ifade edildi. 

Tuzla ilçesi Aydınlı ve İçmeler mahallelerinde yer alan askeri alanın bir bölümünün imara açılacak olmasını tepkiyle karşılayan CHP Tuzla İlçe Örgütü, kararla ilgili İstanbul Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne itirazda bulundu. Verilen itiraz dilekçesinde; söz konusu planın, şehircilik ilkelerine, planlama kararlarına ve kamu yararına aykırı olduğuna dikkat çekildi. Sosyal ve teknik altyapı alanlarının da eksik olduğuna vurgu yapılan dilekçede, alanın askeri alan şeklinde bırakılmasının uygun olduğunun altı çizildi.

 Tuzla daki askeri alanın imara açılmasına tepki!

“MÜCADELEYE DEVAM EDECEĞİZ”

CHP Tuzla İlçe Başkanı Eren Ali Bingöl, konuya ilişkin yaptığı konuşmada, “Tuzla’da ek 4 bin vatandaşın yaşayacağı bir plan çıkarmışlar. Çıkardıkları alanda bu 4 bin vatandaşın yaşayacağı spor tesis alanı ve yeşil alanı eklememişler. Var olan spor tesisi gibi sosyal ve teknik altyapı alanlarını konut imarına çevirmişler, yerine ise başka bir alan gösterilmemiş. Kendisine yerli ve milli diyenlerin askeri alanı turizm ve ticaret imarına açması tamamen akıl tutulmasıdır. İtirazımızı yaptık. Biz Tuzlalılar için mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Datça'daki Kargı Koyu'nun imara açılmasına tepki!


Geri Dön