19 / 04 / 2024

Ücretli çalışan sayısı 13 milyonu geçti!

Ücretli çalışan sayısı 13 milyonu geçti!

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinde ücretli çalışan sayısı mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 7,5 arttı.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayına yönelik ücretli çalışan istatistiklerini yayımladı. Buna göre, sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörleri toplamında ücretli çalışan sayısı 2020 yılının mart ayında 12 milyon 87 bin 779 kişi iken 2021 yılının mart ayında ise yüzde 7,5 artarak 13 milyon 274 kişiye ulaştı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; söz konusu ayda ücretli çalışan sayısı sanayi sektöründe yıllık bazda yüzde 9,6, inşaat sektöründe yüzde 21,9 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 3,9 artış yaşandı.

 Ücretli çalışan sayısı 13 milyonu geçti!

Aylık değişim

Sanayi, inşaat ve ticaret-hizmet sektörlerinde ücretli çalışan sayısı Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 1,3 arttı.

Bu dönemde ücretli çalışanların sayısı sanayi sektöründe yüzde 1,2, inşaat sektöründe yüzde 0,7 ve ticaret-hizmet sektöründe yüzde 1,4 arttı.

Ücretli çalışan sayısı yüzde 5,2 arttı!

İnşaat sektöründe ücretli çalışan sayısı yüzde 20.7 arttı!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön