25 / 04 / 2024

Üçüncü Köprü'de kuleler 312 metreye ulaştı!

Üçüncü Köprü'de kuleler 312 metreye ulaştı!

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan, köprü ile ilgili müjdeler verdi. Elvan, 3. Boğaz Köprüsü Yavuz Sultan Selim'de perşembe veya cuma günü tabliyelerin döşenmeye başlanacağını, 29 Ekim 2015 tarihine yetiştirileceğini söyledi.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Çanakkale Köprüsünün üzerinden bir demiryolu hattı geçirmek için talimat verdiğini ve projenin revize edildiğini belirterek, "Böylece İstanbul trafiği rahatlatılacak, taşımacılık maliyetleri düşecek" dedi. Elvan, 3. Boğaz Köprüsü Yavuz Sultan Selim'in de 29 Ekim 2015 tarihine yetiştirileceğini söyledi. Elvan, "Hükümet olarak Telekomünikasyon İletişim Başkanlığının (TİP) yeniden yapılandırılması konusunda çalışmaların tamamlandığını söyledi. 


KULELER 312 METREDE 

Yavuz Sultan Selim Köprüsünün kuleleri ve ayaklarının da neredeyse tamamlandığını bildiren Elvan, "Kulelerde 312. metreye geldik, tamamlamak için 10 metrelik bir kısım kaldı. Bu.hafta perşembe ya da cuma günü 3. köprünün ilk tahliyesini atacağız. Sizleri de davet ediyorum. Köprünün silueti de yavaş yavaş görülmeye başlanacak. Buradaki hedefimiz 29 Ekim 2015'te bu köprünün açılışını gerçekleştirmek. Burada 95 kilometrelik bir Kuzey Marmara otoyol projemiz de var, bu otoyolu da yine aynı tarihte bitireceğiz" diye konuştu. 


İSTANBUL'A 3 ANA GİRİŞ 

Elvan, İstanbul'un trafiğini rahatlatmak adına bununla da yetinmediklerini vurgulayarak, "Marmara Bolgesi'nin trafiğini rahatlatmak.; Akyazı'dan Kocaeli'ye  Kurtköy'den de 3. havaKesilen ağacın 10 katı dikildi Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan (solda), AA Editör Masasfnda gündeme ilişkin soruları cevapladı. Toplantıya AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı, AA Genel Müdür Yardımcısı ve Genel Yayın Yönetmeni Ömer Ekşi, AA Genel Müdür Yardımcısı Ebubekir Şahin. Türkiye Haberleri Yayın yönetmeni Ertuğrul Cingil, Uluslararası Haberler Yayın Yönetmeni Hasan Öymez ve editörler katıldı. Elvan, otoyol, köprü ve demiryolları çalışmalarında kesilen ağaçların en az 10 katının yeniden dikildiğini vurguladı. 

limanına bir bağlantı yolu ihalesine çıktık. Bu projenin gerçekleşmesiyle İstanbul'a iki otoyol bir de D-100 girişi olacak. Şehre 3 ana giriş sözkonusu olacak" dedi. Odayeri'nden Tekirdağ-Kınalıya kadar olan kesimin de yap-işlet-devret modeli ile ihalesine çıktıklarım da kaydeden Elvan, bu yatırımla Sakarya-Akyazı'dan, Kurtköy-3. havalimanı- Odayeri- Tekirdağ-Kjnalı'ya kadar uzanan kesimde 2. bir otoyola kavuşmuş olacaklarını dile getirdi. 


ÇANAKKALE DEMİRYOLU 

Lütfi Elvan, gelecek yıl 8,5 milyar liralık demiryolu yatıranı yapılacağım belirterek, "2016 yılından itibaren ise yılda ortalama 12 milyar lira civarında yatırım yapmayı planlıyoruz" dedi. Elvan, Çanakkale Boğazı geçiş köprüsünün de yer aldığı Otoyol Projesini arılatırken Bursa'yı Bilecike bağlayan hızlı tren projelerinin devam ettiğini belirtti. Ulaştırma Bakanı Elvan, proje tamamlandığında vatandaşın Bursaüan İstanbul'a ve Ankara'ya 2,5 saatte ulaşabileceklerini kaydetti. 


DEMİRYOLUNU AK PARTİ HATIRLATTI 

Osmanlı ve Cumhuriyetin ilk yıllarında hızlanan demiryolu projelerinin AK Parti'nin iktidarına kadar unutulduğunu hatırlatan Elvan, Ankara-Sivas, Kars-Tiflis-Bakü ve Ankaraİzmir Hızlı Tren projelerinin yakında tamamlanacağını ve bu alanda çalışmaların hızla devam edeceğini söyledi. 


Yeni Akit


Geri Dön