26 / 04 / 2024

Üçüncü nükleer santral Kırklareli bölgesine mi yapılacak!

Üçüncü nükleer santral Kırklareli bölgesine mi yapılacak!

Enerji Bakanı Alaboyun, "Üçüncü nükleer santralın Kırklareli'nin İğneada bölgesinde yapılması planlanıyor. Görüşüyoruz" dedi. Alaboyun, "Üçüncü nükleer santralın Kırklareli İğneada bölgesinde yapılması planlanıyor." dedi.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Ali Rıza Alaboyun, Anadolu Ajansı Editör Masası'nda gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Üçüncü nükleer santral konusunda firmalarla görüşmelerin sürdüğüne işaret eden Alaboyun, "Üçüncü nükleer santralın Kırklareli İğneada bölgesinde yapılması planlanıyor. Şu an ilk gelenler Çinliler ile Amerikalıların Westinghouse firması. Mutabakat zaptı imzalandı. Japonların da ilgisi var" dedi. 


CANLI BAKIM PROGRAMI 

Alaboyun,1 Kasım için elektrik sistemlerinde alınan önlemlere ilişkin de, "Spekülasyonlara neden vermemek için yoğun bir çaba içindeyiz. Özellikle planlı bakımlarımızı canlı bakımla minimize etmek istiyoruz. Bir hatta bakım yapılacaksa, 4-5 saat şalteri indiriyorsunuz, o hatta elektrik vermediğiniz için yöre halkı elektriğe erişimde güçlük geçiyor. Bunları ortadan kaldırmak için canlı bakım programına geçiyoruz" dedi. Seçimden 10 gün önce izinleri tamamen kaldıracaklarını ifade eden Alaboyun, "Bakım onarım ekiplerimiz hazır hale gelecek. Özellikle Güneydoğu'da jandarmamızla, polisimizle birlikte çalışacağız" ifadelerini kullandı. 


HDP samimi mi? 

HDP'NİN Çözüm Süreci'nde kendisini konunun bir tarafı olarak konumlandırdığını belirten Alaboyun, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ise bir risk alarak süreci başlattığını kaydetti. Buna karşın HDP'nin en fazla mücadele ettiği kişinin Cumhurbaşkanı olduğunu anlatan Alaboyun, "Bunlar ülkenin sorunlarının çözülmesi konusunda gerçekten samimi mi değil mi?" diye konuştu. 


Titov: Akkuyu için 3 milyar dolarlık yatırım yaptık

AKKUYU Nükleer A.Ş Genel Müdür Yardımcısı Oleg Titov, Türkiye ile Rusya arasındaki gerginliğin Akkuyu'yu etkilemeyeceğini belirterek, "Türkiye bize her zaman dost ülkedir. İleride daha sıkı dostluklarımız olacaktır" dedi. Titov, Akkuyu için 3 milyar dolar yatırım yapıldığını belirterek, bunun bir kısmının siparişi verilen ekipmanların tedarikinde kullanıldığını vurguladı. 


Akşam 


Geri Dön