25 / 04 / 2024

Uğur Dumankaya: 2015 yılında daha dikkatli olmalıyız!

Uğur Dumankaya: 2015 yılında daha dikkatli olmalıyız!

Çevre ülkelerdeki gerginlik ve global sıkıntıların sonucu sektörde hissedilen sıkıntıların gelecek sene de etkisini hissettireceğini söyleyen Uğur Dumankaya, 2015'te dikkatli olunması gerektiğine ilişkin uyarıda bulundu..



2015 yılında gerçekleştirilecek seçimlerin yanı sıra sınır komşularımız Irak ve Suriye'de yaşanan gelişmeler ülke gündemini ve dolayısıyla ekonomiyi yalandan etkileyecek önemli unsurlar olacak. 2015 yılı piyasalar açısından bu yıla göre daha zor bir yıl olacak gibi gözüküyor. Gelecek yıl FED'in faiz artırım sürecini de göz önüne aldığımızda genel yapı itibariyle karamsar olmamıza gerek olmadığım ama 2015 yılma dikkat etmemiz gerektiğini düşünüyorum. 2015 yılında özellikle yılın ikinci yarısında seçim sonrası süreçte piyasaların pozitif anlamda toparlanacağını öngörüyorum" dedi. 


YÜZDE 20 BÜYÜME HEDEFİ

Dumankaya İnşaat yüzde 40 oranında bir büyümelerini bu yıl bu rakamın yüzde 20 civarında olduğunu kaydeden Dumankaya, 2015 yılı içinde ise yüzde 15-20 civarındaki bir oranda büyüme öngördülerini kaydetti. 2015 yılı içerisinde Gebze ve Fikirtepe projelerini görücüye çıkaracaklarını duyuran Dumankaya "Her iki projenin de çalışmaları devam ediyor. Gebze'de 142 dönüm arazi üzerinde 1 milyar TL'lik bir yatırımla 4.500 konuttan oluşacak bölgenin en kapsamlı projesini hayata geçireceğiz. Çayırova'da yer alan arazi, -3. köprü yolunda yer aldığı için ulaşım açısından da avantaja sahip. Proje için şu anda pazar araştırmaları yapılıyor. Proje çizimlerini tamamlayıp, mart ayında satışa çıkmayı planlıyoruz" dedi. 

2014 yılının ilk çeyreğinden itibaren ekonomi ve inşaat sektörünün önemli bir kırılganlık testinden başarıyla geçtiğini söyleyen Dumankaya İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Dumankaya, ilk üç çeyrekte sektörün büyüme ivmesi öngörülenin biraz altında kaldığım, fakat sektör seçim dönemlerinin sona ermesi ile son çeyrekte harekete geçtiğini hatırlattı. Sektörün öngörülen büyüme rakamlarının altında bir büyüme performansı sergilediğini ve bu durumun Dumankaya'yı etkilediğini belirten Uğur Dumankaya "2014 yılı içerisinde iç satış rakamlarımızda bir miktar düşüş yaşadık fakat bu düşüşü yurtdışı satışlarımızda sergilediğimiz yüksek performans ile sübvanse ettik.


Star ek


Geri Dön