24 / 04 / 2024

Uğur Dumankaya: İnşaat sektöründe denetim sorunu var!

Uğur Dumankaya: İnşaat sektöründe denetim sorunu var!

Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, gayrimenkul sektörünün sorunlarını katılımcılarla paylaştı



Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya, İstanbul REstate Gayrimenkul Fuarı'ndaki konuşmasında gayrimenkul sektörünün sorunlarını katılımcılarla paylaştı.

GYODER tarafından 15-17 Haziran 2010'da Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen ve Dumankaya İnşaat'ın sponsorları arasında bulunduğu İstanbul REstate Gayrimenkul Fuarı'nda Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya konuşmacı olarak yer aldı. 17 Haziran'da "Konut Yatırımları: Sektörün Sorunları ve Çözüm Önerileri" isimli oturumda söz alan Uğur Dumankaya görüşlerini katılımcılarla paylaştı.

GYODER Başkan Yardımcısı Işık Gökkaya'nın oturum başkanlığı yaptığı Konut Yatırımları: Sektörün Sorunları ve Çözüm Önerileri Oturumundaki konuşmasında Uğur Dumankaya; sektörümüzde ciddi bir denetim sorunu var. İnşaat dışında başka bir işten gelip kolayca inşaat yapabilir ve sektöre dahil olabilirsiniz, burada herhangi bir denetim mekanizması yok, kimse sizi sorgulamıyor. Milyonlarca insanın hayatını ilgilendiren bir sektör daha iyi denetlenmeli ve sektöre giriş bu kadar kolay olmamalı. Bu yüzden sektöre duyulan güvenin sürdürülebilir olması için bazı kriterlerin ve standartların getirilmesi daha doğrusu firmalar için bazı yeterlilik sertifikasyonlarının hayata geçirilmesi gerekiyor. Bunun olmadığı bir ortamda ülke ekonomimizin lokomotif sektörlerinden inşaat sektörünün sağlıklı büyüyebilmesinden söz etmemiz güç olur dedi.

İstanbul REstate Gayrimenkul Fuarı'nın sektör için önemine değinen Dumankaya Yönetim Kurulu Üyesi Uğur Dumankaya "Bu yıl onuncusu gerçekleştirilen etkinlik ülkemiz gayrimenkul ve inşaat sektörünün gelişimi açısından son derece önemli bir organizasyon. Türkiye ve dünyanın önde gelen gayrimenkul şirketlerinin üst düzey yöneticileri, sektörün ileri gelenleri ve uzmanları bir araya getiren bu tür organizasyonların sektörümüzün gelişimine ciddi katkılar sağlayacağını düşünüyoruz ve bu tür organizasyonları destek olmayı sürdüreceğiz" dedi.


Geri Dön