26 / 04 / 2024

Ukra İnşaat, lüks sosyal konutu Anadolu yakasına taşıyacak!

Ukra İnşaat, lüks sosyal konutu Anadolu yakasına taşıyacak!

Esenyurt ve Beylikdüzü'nde inşa ettiği ekonomik konutları "Lüks sosyal konut" olarak tanımlayan Ukra İnşaat, bu yıl Anadolu yakasına geçiyor



Şirket 7'si Kartal, biri Acıbadem'de 8 ayrı proje yapacak. Haneplus, Han Plus, Sedaiplus ve Ukracity projeleriyle sektörde ekonomik fiyatlı ve hızlı satılan konutlar üreten Ukra İnşaat, bu yıl İstanbul'un Anadolu yakasına geçiyor. Esenyurt ve Beylikdüzü bölgelerinde binlerce konut üreten şirketin hedefinde Kartal ve Acıbadem var. Ukra İnşaat Başkanı Atilla Yavuz, hasılat paylaşımı modeliyle Kartal'da 7 arazi için anlaştıklarını, arazilerin 10 ile 250 dönüm arasında olduğunu söyledi. 'Lüks sosyal konut' ürettiklerini anlatan Yavuz, "Anadolu yakasındaki müşterilerimiz bize gönül koyuyorlardı, niye burada yoksunuz diye. Bizim arsalarımız Avrupa yakasında. Marka olarak tüketici güvenini kazandığınızda hasılat paylaşımı modeliyle daha rahat anlaşabiliyorsunuz. Anadolu yakasındaki arsaları bu yolla ediniyoruz" dedi.

Önce araştırma sonra proje

Projelere başlamadan önce Kartal'da İpsos şirketiyle bir araştırma yaptıklarını anlatan Yavuz, çıkacak sonuçlara göre proje ve daire tiplerine karar vereceklerini anlattı. Yavuz "Bölgelerin ihtiyaçları farkı, Beylikdüzü'nde mesela 2+1'ler daha hızlı tüketiliyor" dedi. Yılın kinci yarısında 150 milyon dolar ciro beklediklerini anlatan Yavuz, gelecek seneki beklentilerinin ise 1 milyar dolarlık ciro olduğunu açıkladı. Sorularımızı yanıtlayan Atilla Yavuz şu mesajları verdi:

4+1 kampanyasıyla 100 ev sattık

- Ukracity'nin yüzde 74, Hane Plus'ın yüzde 87'si satıldı. Ukracity'de 320, Haneplus'ta 130 daire kaldı.
- 4 daire alana bir daire hediye kampanyamız üzerine kimi yazarlar 'Siz dalga mı geçiyorsunuz' dediler. Ama geniş aileler için, yakınlarıyla birlikte yaşamak isteyenler için yapılmış özel bir kampanyaydı, ilgi gördü. 20 tane toplu satış oldu. Yani 100 daireyi sattık.
- Ramazan ayında yeni bir satış kampanyası yapacağız. Yeni projeler ise ekimden sonra çıkacak.
- Acıbadem'de lüks bir proje yapacağız ama onun prosedürü sürecek. 100-150 konutluk butik proje. Orada fiyatlar 700-800 bin lirayı görür.

Haneplus yılbaşında 100 bin TL

- 4 proje teslim ettik. Bunun da markamıza olan güven de yeri olduğuna inanıyorum.
- Bizden alana hep kazandırdık. Haneplus'ta 14 ay önce 55 bin olan fiyat 80 bine çıktı. Yılbaşında 100 bin lira olacak. Ukracity'de 77 binden başladık, 6 ayda 90 bine geldik.
-  A ve B1 segmentinde müşterilerin sayısı 1,5 milyon. B2, B3, B4 ve C segmentindeki potansiyel ise 22,5 milyon kişi. Biz dar segmentte yer almak istemiyoruz, bizim hedefimiz 22,5 milyon kişi.

Ağaoğlu'na cevap "Biz ucuz satmıyoruz"

Ağaoğlu'nun 'Bin liraya konut satıyorlar, sektörde sıkıntı olabilir' uyarısını hatırlattığımız Yavuz şunları söyledi:
"Biz ucuz değil, lüks sosyal konut üretiyoruz. Bin liraya satmıyoruz, fiyat aralığımız bin 500 ile 2 bin 250 lira aralığında. Finansman sıkıntısı olan firmaların bir projeden aldığını diğerine aktarmasını ise doğru bulmuyorum, bu bir sarmal yaratır, sonucu yoktur. Ama tüketicilerin geçmiş tecrübelerinden kaynaklanan sıkıntılar üzerine söylenti çıkarılmasına da karşıyım."

Arsa olsa Beylikdüzü'nde 2 bin konut daha satarım

Beylikdüzü'nde yeni arazilerle ilgili görüşmelerin henüz sonuçlanmadığını anlatan Atilla Yavuz, "Bu bölgede arsa olsa 2 bin konut daha satarım. Ben orada konut fazlası var denilen dönemde ayda 200-250 konut sattım. Doğru planlama ve doğru finansman modeli ile her konut satılır" dedi.
Bugün/Selma ŞENOL


Geri Dön