19 / 04 / 2024

Ukra, mağdurlardan fahiş paralar mı istiyor?

Ukra, mağdurlardan fahiş paralar mı istiyor?

Evlerine kavuşma hayalleri gerçek olan Ukra City mağdurları, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na seslenerek, Ukra'nın kendilerinden fahiş paralar istediğini iddia etti.



Evlerine kavuşma hayalleri gerçek olan Ukra City mağdurları yaptıkları açıklamada "Şu an Ödül İstanbul projesi olarak Özyurtlar'ın lanse ederek satışa çıkardığı projenin Ukracity mağdurları bölümünde daha önce satın aldığımız daireler için Ukra şirketi fark adı altında tekrar metrekare bazında fahiş paralar istiyor. Daha önce Esenyurt belediye başkanı Necmi Kadıoğlu farklar konusunda "çok küçük bir fark alınacak" derken şimdi Ukracity mağdurlarının kandırıldığı görüldü. Şu an UKOM olarak Necmi Kadıoğlu'na tüm sosyal mecralardan çağrıda bulunuyoruz." dedi


İşte Ukra City mağdurlarından yapılan o çağrı;


Ukra, mağdurlardan fahiş paralar mı istiyor?


Ukra City Komşuları Derneği'nin Ukra şirketinin yerine getirmesini istediği ve Ukra şirketine gönderdiği yazı şu şekilde;


1)Metrekare bazında çıkardığınız 400 lira ve 2700 lira fiyat farklarını neye istinaden istiyorsunuz? (Kayyumların kararı diyorsanız bu kayyum raporlarını bize sunmak zorundasınız)


2)Tapumuzu almadan birde üstüne para vererek sizi nasıl İbra etmemizi bekliyorsunuz? Bu kağıt parçasına size güven duymayan aklı başında hiçbir mağdurun imza atmayacağını düşünemiyor musunuz? 


SONUÇ ve ÇÖZÜM



1)Öncelikle farklar daha makul seviyelere çekilmeli

2)Ödeme ve İbra karşılığı aynı anda tapu verebilmelisiniz

3)Aramızda bir  sözleşme yapılacaksa ve bunu imzalamamızı istiyorsanız bu sözleşmeyi siz tek taraflı hazırlayıp bize dayatamazsınız, bu sözleşmeyi UKOM yönetiminin avukatlarının dahil olmasıyla tekrar revize etmeli veya yeniden hazırlamalısınız.


UKOM Yönetim Kurulu Başkanı

Müyesser Dulundu



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com



Geri Dön