25 / 04 / 2024

Ukra orta gelirle satışta rekora koşacak!

Ukra orta gelirle satışta rekora koşacak!

Konut talebinin en canlı olduğu orta gelir sınıfına yönelik, kaliteli ve ulaşılabilir konut ürettiklerini belirten Ukra İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Atila Yavuz, 2013’te sektör ortalamasının üstünde satış rakamlarına ulaşacaklarını öngördüklerini söyledi



2012 yılında uygun lokasyonlarda hedef kitlenin satın alma gücüyle orantılı olarak kampanyalar düzenleyerek başarılı satışlar gerçekleştirdiklerini söyleyen Ukra İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Atila Yavuz, 2013’te de sektör ortalamasının üzerinde bir satış rakamına ulaşacaklarını öngördüğünü belirtti.


2013’te yeni proje geliyor

2012’de toplam 800 konut ürettiklerinin altını çizen Yavuz, “Ukra İnşaat olarak konut talebinin en canlı olduğu orta gelir sınıfına yönelik, kaliteli ve ulaşılabilir fiyat aralığında konut projelerine imza atıyoruz. Bu sebeple sektör ortalamasının üstünde satış rakamlarına ulaşacağımızı tahmin ediyoruz. Lansmanını kasım ayında yaptığımız ve 2013 yılında yapımına başlanacak olan 727 konut ve 8 mağazadan oluşan Ukra Hayat Ispartakule projemizin yanı sıra yeni projeler hayata geçirmek için de görüşmelerimizi sürdürüyoruz” dedi. 


2012 büyüme hızının yavaşladığı bir yıl oldu

2012 yılının büyüme hızının yavaşladığı bir yıl olduğunu ve inşaat sektörünün de bu yavaşlamadan nasibini aldığını belirten Yavuz, “2012 yılı Avrupa kaynaklı global kriz ortamı, Arap ülkelerinin siyasi belirsizlikleri ve ülkemizin cari açığının kapatılmasına yönelik alınan tedbirler sebebiyle büyüme hızının yavaşladığı bir yıl oldu. İnşaat sektörü de bu yavaşlamadan nasibini aldı.  Kredi faizlerinin yüksek seyri de tüketici taleplerinde bir gerilemeye sebep oldu” dedi.


2013’te yüzde 10’un üzerinde büyüme bekliyoruz

2013 yılında inşaat sektörünün yüzde 10’un üzerinde bir büyüme ve istihdam sağlayacağını öngördüklerini vurgulayan Yavuz, kentsel dönüşüm ve mütekabiliyet yasalarında yapılacak olan iyileştirmelerle de sektörün ivme kazanacağını söyledi. 


Ekonomik büyümeye paralel olarak sektörün de büyüyeceğini vurgulayan Yavuz, “2012 yılı sonu Türkiye ekonomisi açısından olumlu gelişmelerin yaşandığı bir dönem oluyor. Son olarak Fitch’in ülkemize verdiği yatırım yapılabilir notu ile piyasaların daha rahat bir nefes alacağını, ekonomik istikrar ve güven ortamı paralelinde sektör büyümelerinin ekonomiye paralel olarak hızlanacağını düşünüyoruz” diye konuştu.


Şengül KIRMIZITAŞ/Emlakkulisi.com



Geri Dön