24 / 04 / 2024

Ukrayna Dinyeper Köprüsü'nü Onur Taahhüt inşa edecek!

Ukrayna Dinyeper Köprüsü'nü Onur Taahhüt inşa edecek!

Ukrayna’nın başkenti Kiev’i ülkenin güneydoğusuna bağlayacak olan Dinyeper Köprüsü’nün inşaat ihalesini Onur Taahhüt kazandı.



Ukrayna'nın Zaporojye şehrinde 2004 yılından beri tamamlanamayan köprü inşaatının yapım ihalesini 487 milyon dolarlık teklifle yurtiçi ve yurtdışında karayolu, havaalanı, baraj, iş merkezi ve alt yapı sektörlerinde bugüne dek birçok proje hayata geçiren Onur Taahhüt kazandı. Ukrayna’da bugüne kadar yapılan en büyük ihale olma özelliğine sahip olan Dinyeper Köprü inşaatı ihalesi bugün Ukrayna Bakanlar Kurulu’nda Onur Grup Yönetim Kurulu Başkanı Onur Çetinceviz’in katılımıyla imzalandı. 

Onur Grup Yurt Dışı Projeler Koordinatörü Emre Karaahmetoğlu ihalenin Ukrayna’da bugüne kadar gerçekleştirilen en büyük ihale olduğunu, böylesine büyük bir projeyi üstlenmekten gurur duyduklarını ve en kısa zamanda tamamlayacaklarını belirtti.  

2004'te başlanmasına karşın sık hükümet değişikliği ve ihtilaller nedeniyle tamamlanamayan köprünün inşaat ihalesini kazanan Onur Taahhüt, sözleşme tarihinden itibaren en geç dört sene içinde projeyi tamamlayacak. Dinyeper Nehri üzerinde inşa edilecek köprü, Ukrayna'nın başkenti Kiev'i ülkenin güneydoğusuna bağlayarak toplam uzunluğu 9.1 kilometre olan Borispol – Dnipro- Zaporijya- Mariupol N-08 otoyolunun da bir parçası olacak.  
 

Ukrayna’da Büyük İnşaat Projesi başladı!


Geri Dön