20 / 04 / 2024

Ulaşım desteği başvuru şartları nedir? Ulaşım desteği başvurusu ne zaman?

Ulaşım desteği başvuru şartları nedir? Ulaşım desteği başvurusu ne zaman?

Ulaşım desteği, milyonlarca öğrencinin gündeminde yer alıyor. Ulaşım desteğinden nasıl yararlanılacağı sıkça araştırılıyor. İşte detaylar!



ULAŞIM DESTEĞİ BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Üniversite ulaşım desteği başvuruları ile ilgili henüz net bir tarih ve açıklama gelmedi.

ULAŞIM DESTEĞİ BAŞVURULARI NASIL OLACAK?

Başvuruda bulunmak isteyen öğrenciler ikamet ettikleri yani yaşadıkları il ya da ilçelerde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'na müracaat etmeleri gerekiyor. Buna ek olarak öğrencilerin ailesi de başvuruda bulunabilme hakları bulunuyor. Üniversite öğrencilerine sağlanacak ulaşım desteği ile hakkında detayları paylaşan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık şu şekilde konuştu: “Bizim yaptığımız sosyal yardımların, sosyal desteklerin tamamının dayandığı mevzuat 3294 sayılı kanun. Bu programımızda ilk kez uygulanan bir destek. Sosyal yardım faydalanıcısı ailelerin üniversite öğrencisi çocuklarına, bunlar 25 yaş altı ve lisans öğrencileri olacaktır. Ailelerin yanında eğitim görmeyen üniversite öğrencilerine yılda 2 defa gidiş dönüş biletlerini biz temin edeceğiz.”

ÜNİVERSİTE ULAŞIM DESTEĞİ KAÇ TL?

Öğrencilerimizin, ailelerinin yaşadığı yerdeki vakıflarımıza gelip müracaat ederek, ulaşım biletlerini de ibraz etmek suretiyle 500 liraya kadar ulaşım giderleri karşılanıyor. Her kişi için tek yön 500 liraya kadar ödeme yapılıyor. 2023 yılında bu destek miktarı 750 lira olacak. Yaklaşık 150 bin üniversite öğrencisinin yararlanacağını öngörüyoruz. Ödemeler öğrenci arkadaşlarımızın IBAN hesaplarına vakıflarımız tarafından yapılacak."

ULAŞIM DESTEĞİ BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

  • Ulaşım desteğinden sosyal yardım faydalanıcısı ailelerin üniversite öğrencisi çocukları yararlanabilir.
  • Üniversite ulaşım desteği, ailesinden uzakta eğitim gören 25 yaş altındaki lisans öğrencilerine veriliyor.
  • Aynı zamanda ulaşım desteği için öğrencinin Türk vatandaşı olması gerekiyor. Bu şartları yerine getiren öğrenciler ulaşım desteğinden yararlanabilir.

Öğrencilere ulaşım desteği nasıl olacak? Öğrenci ulaşım desteği nasıl yapılır?

19 Ekim 2022 evde bakım maaşı yattı mı? İşte 19 Ekim 2022 evde bakım maaşı yatan iller!

Beyaz Saray’dan açıklama geldi! Benzin fiyatları düşecek mi? Akaryakıtta indirim yolda mı?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön