19 / 04 / 2024

Ulaşım projeleri Bursa'nın stratejik önemini artıracak!

Ulaşım projeleri Bursa'nın stratejik önemini artıracak!

İş GYO Genel Müdürü Turgay Tanes, özellikle Kuzey Marmara Otoyolu, Çanakkale Boğaz Köprüsü ve İzmit Körfez Geçişi projeleri ve bu yatırımlara bağlantılı gerçekleştirilecek olan diğer altyapı çalışmaları ile Bursa'nın stratejik öneminin artacağına vurgu ya



 İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Genel Müdürü Turgay Tanes, özellikle Kuzey Marmara Otoyolu, Çanakkale Boğaz Köprüsü ve İzmit Körfez Geçişi projeleri ve bu yatırımlara bağlantılı gerçekleştirilecek olan diğer altyapı çalışmaları ile Bursa'nın stratejik öneminin artacağına vurgu yaptı. 


Kamu eliyle yapılan bu yatırımların İstanbul başta olmak üzere Anadolu Yakası, Marmara Bölgesi ve Kuzey Ege'yi bir sıçramanın eşiğine getirdiğine vurgu yapan Tanes, "Büyük resmi görmek gerekiyor. Altın çember (Golden ring) dediğimiz bir durum var. Altın çember, nüfus ve sanayi altyapısı bakımından Türkiye'nin en yoğun bölgelerini kapsıyor. Söz konusu bölgelere yönelik altyapı ve ulaşım hamleleri, hem bölge ekonomisini hem de sosyal şartlarım iyileştirecek. Kurulacak ulaşım ağı sayesinde Yalova ve Bursa'nın Orhangazi gibi ilçeleri ile İstanbul'un Anadolu Yakası'ndaki Tuzla, Pendik ve Kartal gibi ilçeleri arasındaki ulaşım çok kolay olacak. Böylece 'Altın Çember' bölgesinde çalı- j şan veya oturan- B t ların her iki yakaya da ulaşımında büyük rahatlık yaşanacak. Ayrıca bu kamu yatırımlarının bölgede ciddi bir harcamaetkisi vardır. Harcama etkisinin yaratacağı çarpan etkisi özellikle Marmara, İstanbul ve Kuzey Ege'ye doğrudan etki ederken, diğer bölgelere de dolaylı etkisi olacak. 

Bu yatırımlar tersaneler, liman4lar, lojistik ofisler, konutlar, turizm tesisleri gibi diğer yatırımları da çekecek. Bu yatırımlar tüm bu sektörleri de canlandıracak" dedi. Tanes, Körfez ve Çanakkale geçiş köprüleriyle birlikte ihracatçıya maliyet, süre ve kar marjı avantajı kazandırılacağmı savundu. 

Tanes; "İstanbul'un V Anadolu Yakası'yla Marmara ve Kuzey Ege entegre olacak. Sosyolojik ve ekonomik anlamda ciddi bir sıçrama yaşanacak" diye konuştu. 


Bu yıl 1 milyon 300 bin konut satılacak Son 4 yılda her yıl iki seçim veya referandum yapıldığını hatırlatan Turgay Tanes, ülkede yaşanan gerginliklere rağmen konut satışlarında bir önceki yıla oranla artış kaydedildiğini ifade etti. Tanes şunları söyledi; "Bu yılın ilk 6 ayda 700 bin konut satışı oldu. 2014'e göre pozitif gittiğini söyleyebiliriz. 


Bu yıl sonunda konut satışlarının 1 milyon 300 bini bulacağına inanıyorum. Seçim sonuçları, Suriye ve Güney Doğu konusu ve FED'in kararları belirleyici olacak. Artış olacağım bekliyoruz." Tanes, TOKİ'nin farklı gelir gruplarına yönelik yaptığı konut projelerini doğru bulduklarını da söyledi. TOKİ'nin kentlerin yaşam kalitesinin artmasına katkı koyduğunu belirten Tanes, "Ama bizlerin  TOKİ  ile rekabet etmesi mümkün değil. TOKİ misyonunu yerine getirdi ve artık bu yaptığı hizmette değişikliğe gitmeli" Tanes, İş GYO olarak Bursa'da da elverişli bir arazi bulduklarında yatırım yapabileceklerini aktardı. 


Dünya / Eza Özarfat


Geri Dön