26 / 04 / 2024

Ulaşımda metrobüsle AB´ye örnek olduk!

Ulaşımda metrobüsle AB´ye örnek olduk!

İtfaiye, zabıta ve İETT personeliyle bayramlaşan Başkan Kadir Topbaş, "Metrobüs artık AB´nin de gündemine girdi, hatta tavsiye edilir hale geldi" dedi



Başkan Topbaş, İETT´ye gelişinde Genel Müdür Hayri Baraçlı ve personel tarafından çiçeklerle karşılandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, metrobüsün Avrupa Birliği tarafından örnek alındığını, tavsiye edildiğini söyledi. Topbaş, İtfaiye Daire Başkanlığı Bakırköy İtfaiye Müfrezesi´nde görevli itfaiye çalışanları ile bayramlaştı. Burada konuşan Topbaş, "Sizler bayram yapmıyorsunuz, çünkü daha çok teyakkuzdasınız. Özellikle itfaiye ailesi, her türlü şartlarda, afetlerde, yangınlarda canınızı dişinize takarak İstanbullulara hizmet etmek ve kurtarma çalışmaları yapmak için gereğini yerine getiriyorsunuz" dedi.

ULAŞIM MEDENİYETTİR
Zabıta Daire Başkanlığı Edirnekapı Zabıta Müdürlüğü çalışanlarının da bayramını kutlayan Topbaş, "Milli ve dini bayramlar bizleri kaynaştıran, değerlerimizi ön plana çıkaran, insani duygularımızı yücelten önemli günlerdir. Dargınlıkların ortadan kalktığı, insanların arasındaki ilişkinin daha farklı noktalara taşındığı, güzelliklerin olduğu bir zaman dilimidir" dedi. Daha sonra Edirnekapı İETT Garajı´na geçen Topbaş, burada da İETT çalışanları ile bayramlaştı. Bir şehrin medeniyet ölçüsünün, o şehirdeki insanların toplu taşıma araçlarını kullanma oranına bağlı olduğunu kaydeden Topbaş, "Bizim de amacımız, İstanbul´da bunu oluşturmak. İki bin civarında yeni otobüse ihtiyacımız var. Tabii ki bunları hemen elde etmek mümkün olmuyor ama bunun için çalışıyoruz" diye konuştu. İETT´ye son dönemde alınan otobüslerin kalitesinin gayet iyi olduğunu dile getiren Topbaş, "Metrobüs artık, AB´nin de gündemine girmiş, hatta tavsiye edilir hale gelmiş durumda. Acil, kısa sürede ve en az yatırımla ciddi bir hizmet oluşturabilen bir sistem kurgulandı. Hatta buna ödül verildi" dedi.
Türkiye

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Metrobüs sistemini Avrupa da tavsiye ediyor 
 
İtfaiye, zabıta ve İETT personeliyle bayramlaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, 'kısa sürede, en az yatırımla ciddi bir hizmet' olarak tanımladığı metrobüsü artık AB'nin de tavsiye ettiğini belirtti. Topbaş, İstanbul'da 2 bine yakın yeni otobüse ihtiyaçları olduğunu kaydetti. 
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, bayram süresince hizmetini yavaşlatmayan itfaiye, zabıta ve İETT personelini ziyaret ederek bayramlarını tebrik etti. İETT Genel Müdürü Hayri Baraçlı'nın da yer aldığı törende konuşan Başkan Topbaş, 52 bin çalışanla birlikte hizmet verdiklerini hatırlattı. İETT'ye son dönemde alınan otobüslerin kalitesinin gayet iyi olduğunu da dile getiren Topbaş, "Halk otobüslerini de İETT otobüsleri kadar kaliteli olmaya davet ediyoruz. Öte yandan, metrobüs artık AB'nin de gündemine girmiş, hatta tavsiye edilir hale gelmiş durumda. Acil, kısa sürede ve en az yatırımla ciddi bir hizmet oluşturabilen bir sistem kurgulandı. Buna ödül de verildi" şeklinde konuştu.

Coğrafi olarak Avrupa'nın 23 ülkesinden büyük olan İstanbul'un Büyükşehir Belediyesi'nin bir ülke ölçeğinde olduğuna dikkat çeken Kadir Topbaş şöyle devam etti: "14 milyon nüfuslu, bur ucundan bur ucuna havadan 120 kilometre, 5 bin 400 kilometrekare alana sahip bir kentte hizmet veriyoruz. Her noktadan sorumluyuz. Bu hizmet sizlerin başarısı ile oluyor."

Bir şehrin medeniyet ölçüsünün, o şehirdeki insanların toplu taşıma araçlarını kullanma oranına bağlı olduğunun altını çizen Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü; "Amacımız İstanbul'da bunu oluşturmak. 2 bin civarında yeni otobüse ihtiyacımız var. Tabii ki bunları hemen elde etmek mümkün olmuyor; ama çalışıyoruz. Ulaşımda İstanbullular için daha iyi bir kaliteyi yakalamak öncelikli hedefimiz."

Topbaş, ziyaretleri sırasında bayram öncesinde sendikalarla toplu iş sözleşmesinin imzalandığını ve bir problem yaşanmadığını hatırlatarak itfaiyecileri ziyaretinde ise şöyle seslendi: "Sizler bayram yapamıyorsunuz. Çünkü teyakkuzdasınız. Bayram olmasına rağmen daha çok çalışmanız gerekiyor. Özellikle itfaiye ailesi her türlü şartlarda, afetlerde, yangınlarda canınızı dişinize takarak, İstanbullulara hizmet etmek ve kurtarma çalışmaları yapmak için gereğini yerine getiriyor.".

İstanbul İtfaiyesi'nin artık çok iyi bir boyuta geldiğini, ekipman olarak bir sıkıntısının kalmadığını belirten Topbaş, itfaiyenin artık sadece İstanbul'a değil diğer şehirlere hatta yurt dışına dahi hizmet verdiğini, yakında da Pakistan'a gitmek için hazırlıklara başladığını söyledi. İstanbul'u 6,5 yılda her alanda farklı bir noktaya taşıdıklarının altını çizen Topbaş, sel felaketlerinde kullanılması için hava yastıklı ve pervaneli botlardan alındığı zaman, itfaiye teşkilatında bir problem kalmayacağını kaydetti.

Daha sonra Zabıta Daire Başkanlığı'na bağlı Edirnekapı Zabıta Müdürlüğü'ne geçen Başkan Kadir Topbaş, zabıtaların bayramını kutladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Tahmaz'ın da hazır bulunduğu bayramlaşma töreninde konuşan Topbaş şöyle konuştu: "İstanbul'a hizmet için hepimiz çok çalıştık. Ama sembol isim olarak ben öndeyim. Ama arkada sizler varsınız. Sizlerin verdiği güç, desteğiniz ve başarınız bize yazılıyor. Esasında sizler birçoğunuz isimsiz kahramanlarsınız. Buradaki başarı belediyenin tüm personeline ait ve özellikle belediyemizin yüzü olarak halka ilk temas eden zabıta ekibimiz ile bu mümkün olabiliyor."
Zaman


Geri Dön