25 / 04 / 2024

Ulaştırma Bakanlığından Haydarpaşa Garı'nda kazı açıklaması!

Ulaştırma Bakanlığından Haydarpaşa Garı'nda kazı açıklaması!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Haydarpaşa Garı'nda arkeolojik kazılara başlandığı ve tarihi kalıntılar bulunduğu haberleriyle ilgili açıklama yaptı. Bakanlık, haberlerin gerçeği yansıtmadığını açıkladı.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Haydarpaşa Garı'nda arkeolojik kazılara başlandığı ve tarihi kalıntılar bulunduğu haberleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. Bakanlık, haberlerin gerçeği yansıtmadığını, kalıntıların restorasyon çalışmalarıyla ilgisi olmadığını ifade etti.

Dünya Gazetesi'nde yer alan habere göre, Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde: “Söğütlüçeşme-Haydarpaşa Gar arasındaki bağlantı yolları, Bakanlığımızın Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü (AYGM) tarafından yürütülen 'Gebze-Halkalı Banliyö Hatlarının İyileştirilmesi Projesi' kapsamına alınmış ve çalışmalar devam etmektedir. Haberlerde geçen tarihi kalıntılar da söz konusu bağlantı yollarının yapım çalışmaları sırasında ortaya çıkmış olup Haydarpaşa Gar binasının restorasyonuyla her hangi bir ilgisi yoktur.”

AYGM tarafından çalışmanın yürütüldüğü söz konusu alanın Haydarpaşa Kentsel ve Tarihi SİT Alanı kapsamında bulunmadığı belirtilen açıklamada, projenin Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu kararları gereği İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürlüğünün denetiminde gerçekleştirildiği vurgulandı. 


Geri Dön