18 / 04 / 2024

Ulu şehir Bursa, dünyaya AA ile açılacak!

Ulu şehir Bursa, dünyaya AA ile açılacak!

Ulu şehir Bursa, dünyaya AA ile açılacak. Bursa Valiliği ve Anadolu Ajansı iş birliğiyle hazırlanan proje kapsamında, kentin dört mevsim çekilen fotoğraflarından oluşan sergi, yarın Ankara'da açılacak.



"Dört Mevsim Bursa" konulu çalışma kapsamında çekilen 87 fotoğrafın yer aldığı sergi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nun da katılacağı törenle saat 10.00'da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde izlenime sunulacak.


Birbirinden başarılı doğa fotoğraflarıyla öne çıkan, ajansın ödüllü foto muhabirlerinden Ali İhsan Öztürk, proje kapsamında geçen yıldan itibaren Bursa'nın dört mevsimde doğal, kültürel ve tarihi mekanlarını fotoğrafladı. Proje, helikopterle Bursa'nın fotoğraflarının çekimiyle tamamlandı.


Vali Karaloğlu, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, Bursa'nın her mevsim çok güzel bir şehir olduğunu söyledi. 


Bursa ile ilgili daha önce de yapılmış çok güzel çalışmalar bulunduğunu vurgulayan Karaloğlu, "Şunu arzu ettim, bir göz, biraz da dışarıdan, Türkiye'de ödüllü bir göz gelsin, Bursa'nın bir yıl boyunca bütün mevsimlerini ayrı ayrı çalışsın ve bunu büyükşehirlerde ve yurt dışında fotoğraf sergisi olarak da kullanalım. Amacımız buydu. Bunu da Anadolu Ajansımızla gerçekleştirdik" dedi.


Karaloğlu, projenin bir yıldır devam ettiğini, son hava fotoğrafı çekimiyle çalışmanın tamamlandığını anlattı.


Söz konusu çalışma çerçevesinde 87 fotoğraftan oluşacak sergiyi, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın da katılacağı törenle Ankara'da açacakları bilgisini veren Karaloğlu, daha sonra fotoğraflara İstanbul’da sanat galerisi, metro, havalimanı gibi mekanlarda yer vermek istediklerini aktardı.


“Tabii Bursa'nın doğası çok güzel”


Bursa'yla ilgili ciddi bir fotoğraf havuzu oluşturulduğunu ve bu fotoğrafların kentin markalaşma çalışmalarında, kitap ve broşürlerde, açık havadaki reklam çalışmalarında kullanılacağını dile getiren Karaloğlu, şunları söyledi: 


"Bursa, dünyadaki şehir markaları içerisinde en üst ligde yer alsın diye mücadele ediyoruz. Bu da şehrin markalaşma çalışmalarından bir tanesi. Çalışmayı Türkiye'de ve uluslararası yarışmalarda ödül almış, AA’nın foto muhabiri Ali İhsan Öztürk yaptı. Kendisine bu konuda çok güvenirim, gözüne çok güvenirim. Bursalıların bile ‘Bursa'da bu kadar güzel mekanlar var mıydı?' diyeceği bir çalışma ortaya çıktı. Gerçekten ben bile inanamadım. Öyle fotoğraflar var ki öyle güz fotoğrafları, kış fotoğrafları, öyle yaz fotoğrafları, bahar fotoğrafları var ki… Tabii Bursa'nın doğası çok güzel."


Fotoğraf çekmeyi sevenlere bir çağrı


Karaloğlu, bu çalışmanın ve sergilerin belki de dünyadaki fotoğraf çekmeyi sevenlere bir "çağrı" niteliği taşıyabileceğini belirtti.


Dünyada sadece fotoğraf çekmek için seyahat eden çok ciddi bir kitle bulunduğunu ifade eden Karaloğlu, şöyle konuştu:


“Nitelikli bir turist kitlesi de var. Belki onlara da dolaylı bir çağrı olacak. Yani 'bu manzaraları yakalamak istiyorsanız lütfen Bursa'ya gelin' çağrısı da olacak. Onun için güzel bir çalışma oldu."


Bursa ile ilgili bir yıllık süreçte binlerce fotoğrafın çekildiğini anlatan Karaloğlu, kenti en iyi şekilde anlatacak karelerden bir katalog hazırlamayı düşündüklerini de kaydetti.


AA


Geri Dön