25 / 04 / 2024

Ulu Şirketler Grubu lojmanları otele dönüştürdü!

Ulu Şirketler Grubu lojmanları otele dönüştürdü!

2013 yılında Atomstroyexport ile Akkuyu'da çalışanlar için lojman tesisi yapmak için imza atan Ulu Şirketler Grubu, ödeme yapılmaması sonrası 20 milyon dolarlık bir yatırımla lojmanları otele dönüştürdü.



Dünya Gazetesi'nin haberine göre; Akkuyu Nükleer Santrali’nin yapımını üstlenen Ruslara lojman yapmak üzere anlaşma yapan Ulu Şirketler Grubu, Rus tarafın sözleşmeden vazgeçmesi ve ödeme yapmamasından kaynaklı olarak tesisi  otele dönüştürerek turizme yöneldi. 

 

Ulu Şirketler Grubu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Ulu, konu hakkında açıklamalarda bulundu. Ulu, “Akkuyu Nükleer Santrali yapımının yaklaşık 9 yıl süreceğini açıklayan Rus şirketi yetkilileri yaptığımız tesisleri yıllığı 3 milyon dolar olmak üzere 9 yıllığına kiralamak istedi. Anlaşma imzaladık. Ancak ilk yıl için 3 milyon dolar ödeyeceklerdi, ödemediler. Konuyu yargıya taşıdık” dedi. 

 

Cemal Ulu açıklamalarına  Rus şirketin sözleşme hükümlerini yerine getirmemesi nedeniyle zor bir süreç yaşadıklarını da ekledi. Ulu, 20 milyon dolarlık bir yatırımla Ruslara kiralanacak lojmanları otele dönüştürdüklerini açıkladı. 


Geri Dön