25 / 04 / 2024

Uludağ Milli Parkı'na koruma amaçlı imar planı yapılacak!

Uludağ Milli Parkı'na koruma amaçlı imar planı yapılacak!

TMMOB Şehir Plancıları Odası Bursa Şube Başkanı Füsun Uyanık: "Kent konseylerinde paylaşılarak özümsenen plan kararları üretilmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi



TMMOB Şehir Plancıları Odası Bursa Şube Başkanı Füsun Uyanık, "Uludağ Milli Parkı 1. ve 2. Oteller Bölgesi Koruma Amaçlı İmar Planları"yla ilgili olarak "Kent konseylerinde paylaşılarak, ortak uzlaşıyla tüm paydaşlar tarafından özümsenen plan kararları üretilmesi gerektiğini düşünüyoruz" dedi.

Füsun Uyanık, düzenlediği basın toplantısında, "Milli Park" statüsündeki Uludağ´ın, yetki sorunu, çok başlılık ve kurumlar arasında eş güdüm eksikliği gibi sorunları bulunduğunu söyledi.

Çevre ve Orman Bakanlığının, sorunların çözümüne yönelik ilk olarak 2009 yılında 1/25 bin ölçekli "Milli Park Uzun Devreli Gelişim Planı"nı yenilediğini belirten Uyanık, şunları kaydetti: "Ardından Uludağ Milli Parkı I. Ve II. Oteller Bölgesi 1/5 bin ve 1/1000 ölçekli Koruma Amaçlı İmar Planlarının hazırlanması olumlu bir yaklaşım olup, günümüzde yaşanan sorunların çözümü için umut verici bir gelişmedir. Ancak planların hazırlanması sırasında yerelin katılımını sağlamada yeterli çaba gösterilmemiş, katılımdan ve paylaşımcılıktan uzak olarak Uludağ, Ankara´dan planlanmaya çalışılmıştır. Kent konseylerinde paylaşılarak, ortak uzlaşıyla tüm paydaşlar tarafından özümsenen plan kararları üretilmesi gerektiğini düşünüyoruz."


Geri Dön