28 / 03 / 2024

Uludağ turizmde son dakikacıları bekliyor!

Uludağ turizmde son dakikacıları bekliyor!

Oteller bölgesinde halen 25 santimetre civarında olan kar kalınlığının hafta sonunda etkili olacak yağışla daha da artacağı ve bu doğrultuda rezervasyonların iyice hızlanacağı tahmin ediliyor.



Kayak ve kış turizminin gözde merkezlerinden Uludağ’daki tesislerin yüzde 70’i yılbaşı rezervasyonlarını tamamladı. Oteller bölgesinde halen 25 santimetre civarında olan kar kalınlığının hafta sonunda etkili olacak yağışla daha da artacağı ve bu doğrultuda rezervasyonların iyice hızlanacağı tahmin ediliyor. Otelciler yılbaşı paket programları için tam doluluk hedefliyor. Güney Marmara Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği Derneği (GÜMTOB) Başkanı Haluk Beceren, “Otellerimizin büyük bir bölümü, yüzde 70’i rezervasyonlarını tamamlamış durumda. Tabii rezervasyonlar da devam ediyor. Bizim Türk insanı genelde ‘son dakikacı’dır. Uludağ’da geçen yılki kar eksikliğinden dolayı insanlar tedirgin, ‘Kar yağmazsa ben gidince Uludağ‘da ne yaparım?’ diyorlar ama şu anda kar yeteri kadar var. Hafta sonu gelecek karla da misafirlerimizi, son derece güzel bir kar kalitesiyle karşılayacağımıza inanıyorum” diye konuştu. 


Araplar keşfetti


Bu yıl Arap turistlerin, Ruslardan daha fazla Uludağ’a ilgi gösterdiğine de dikkati çeken Beceren, “Endonezya ve Malezya’dan da günlük turlarla gelenler var. Yılbaşından sonra da Rusların, sömestr ve Noel tatilleri var, ayın 5’iyle 15’i arasında. Oradan da bir giriş olacak” dedi.


Vatan


Geri Dön