25 / 04 / 2024

Uludağ'da otel ve tesisler yeniden inşa edilecek!

Uludağ'da otel ve tesisler yeniden inşa edilecek!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 16 milyar lirayı bulan projelerle Bursa 'yı geleceğe hazırladıklarını belirtti.



Veysel Eroğlu, Uludağ'dan sulama tesislerine, kestaneden analığa kadar pek çok alanda devprojeler gerçekleştireceklerini kaydetti.Orman ve Su İşleri Bakara Veysel Eroğlu, 12 yılda Bursa'ya 2 milyar liralık yatınm yaptıklarını, önümüzdeki dönemde bu yatırımların 16 milyar liraya çıkacağını belirtti. 




ULUDAĞ'DA OTEL VE TESİSLER YENİDEN İNŞA EDİLECEK 

Uludağ'ı Türkiye ve dünyanın en önemli turizm merkezlerinden biri haline getirmek için büyük yatırımlar gerçekleştireceklerini ifade eden Eroğlu, otel ve tesislerin imar planına göre yeniden inşa edileceğini kaydetti. Uludağ Milli Parkı'na 52 kır evi ve botanik bahçesi yapılacağını açıklayan Eroğlu, sulamaya da büyük önem verdiklerini ifade etti. 



BURSA'DA SULANMADIK ARAZİ KALMAYACAK 

"Bursa'da sulanmadık arazi bırakmayacağız' ' diyen Eroğlu, Bursa'ya 44 baraj gölet ve sulama tesisi yapılacağı müjdesini verdi. Eroğlu şöyle konuştu:"1000 Günde 1000 Gölet ve Sulama (GÖL-SU) Projesi'nden Bursa da nasibini alıyor. Proje kapsamında Bursa'da 49 adet gölet ve sulaması inşa ediliyor. 15 adedi tamamlanan tesislerin tamamının hizmete alınması ile suya hasret 166 bin 600 dekar zirai arazi suya kavuşacak.


KESTANE SEFERBERLİĞİ SÜRÜYOR 

2013-2017 kestane eylem planı çerçevesinde en büyük seferberliği Bursa'da yaptıklarını belirten Eroğlu, Bursa'da 100 bin kestane fidanını toprakla buluşturduklarını söyledi. Eroğlu 2017 yılı sonuna kadar kestane orman alanlarının genişletilip iyileştirileceğini ifade ettLEroğlu, "Analığı geliştirmek ve organik bal üretiminde Bursa'nın dünyada söz sahibi olabilmesi için 7 adet bal ormanını kazandırdık" diye konuştu.


Okur Gazetesi


Geri Dön