23 / 04 / 2024

Ordu'da yıkılan binalar ve yollar yeniden inşa edilecek!

Ordu'da yıkılan binalar ve yollar yeniden inşa edilecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, sel felaketinin ardından Ordu'da incelemelerde bulundu. Kurum, bölgede yıkılan yol ve binaların yeniden inşa edileceğini ve iki ayda tamamlanacağını söyledi.



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum selden zarar gören Ordu'ya geldi. İncelemerde bulunan Kurum, Vali Seddar Yavuz ve Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz'dan selin yol açtığı hasara ilişkin bilgi aldı.

Yaşananların "elim bir olay ve afet" olduğunu açıklayan Kurum, "Metrekareye 253 kilograma varan bir yağış söz konusu. Buna ilişkin yapmamız gerekenler neyse bunların yerinde tespitlerini yapacağız" dedi.

Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre Kurum, "Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüzle hasar gören tüm binaların, yolların tespitlerini bir hafta içerisinde tamamlayarak, 2 ay içerisinde de belediyemize gerekli kaynağı İller Bankamızdan sağlayarak, hızlı bir biçimde bunların inşaatı bitirilecek. İller Bankası, TOKİ, Yapı İşleri ile yapılması gerekenleri de iki ay içerisinde hızlı bir şekilde bitirmeyi amaçlıyoruz." şeklinde konuştu.

Böyle bir olayın en son 20 yıl önce yaşandığını hatırlata Kurum, "Tabii ki bu afet. Altyapılar hiçbir zaman bu kesitlere göre, yağışlara göre hesap edilemez. Ancak bu yağışlardan, afetlerden en az hasarla nasıl ayrılabiliriz, nasıl çıkabiliriz, vatandaşımızı, milletimizi en az hasarlı şekilde nasıl bu afetlerden kurtarabiliriz, bunun çalışmasını da tüm Karadeniz Bölgesi için yapıyoruz. İnşallah bunu da yakın zamanda sahada uygulayacağız." dedi.


Geri Dön