25 / 04 / 2024

Süleyman Soylu: Van'da yıkılan binalarımız var!

Süleyman Soylu: Van'da yıkılan binalarımız var!

İran'da meydana gelen 5.9 şiddetindeki deprem Van'da hissedildi.  İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada,"Başkale bölgesinde 4 köyümüzü etkileyen depremden sonra yıkılan binalarımız oldu." dedi...



İran'da gerçekleşen ve son dakika bilgilerine göre 5.9 büyüklüğündeki deprem Van'da hasara neden oldu.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; sınırımıza çok yakın bir noktada gerçekleşen ve AFAD'ın 5.9 olarak açıkladığı şiddetiyle Türkiye'de özellikle Van'dan hissedilen depreme ilişkin bilgiler gelmeye başladı. 

Van'da hissedilen deprem sonrası, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Soylu, "İran'da gerçekleşen depremin Van'da da hissedildiğini ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızın olduğunu belirtmem gerekiyor. Başkale bölgesinde 4 köyümüzü etkileyen depremden sonra yıkılan binalarımız oldu." dedi.

 Süleyman Soylu: Van da yıkılan binalarımız var!

KERPİÇ BİNALAR YIKILDI

Van'ın Başkale ilçesine bağlı sınırın sıfır noktasındaki Kaşkol, Güvendik, Özpınar ve Gelenler mahallerinde bazı kerpiç binalar ve ahırlar yıkıldı. Bazı evlerde de çatlaklar oluşurken, yaralıların olduğu öğrenildi. Bölgeye AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi.

Süleyman Soylu, "Enkaz altında şu anda hiçbir vatandaşımız yok. Şu ana kadar bu köye bölgeden 1250 çadır sevk ettik. Özellikle bu gece tedbirlerimizi alıyoruz" dedi.

İran'daki deprem Van'da hissedildi! Kerpiç evler yıkıldı!

 

 

 

 


Geri Dön