23 / 04 / 2024

İran'daki deprem Van'da hissedildi! Kerpiç evler yıkıldı!

İran'daki deprem Van'da hissedildi! Kerpiç evler yıkıldı!

İran'ın Hoy kentinde yaşanan 5,9 büyüklüğündeki deprem Van'da da hissedildi. Van'ın Başkale ilçesi Gelenler mahallesindeki kerpiçten evlerin bazıları depremde yıkıldı...



İran'ın batısındaki Batı Azerbaycan eyaletine bağlı Kotur ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem yaşandı. Tahran Üniversitesi Sismoloji Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, merkez üssü Kotur ilçesi olan 5,7 büyüklüğündeki deprem yerel saatle 09:22'de gerçekleşti. Depremin 6 kilometre derinlikte meydana geldiği de açıklandı. Henüz can ve mal kaybına dair açıklama yapılmadı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, İran'da yaşanan deprem, Van ve çevre şehirlerde de hissedildi. Başkale ilçesi Gelenler mahallesinde hissedilen depremde, kerpiçten yapılan bazı binalar yıkıldı.

İran daki deprem Van da hissedildi! Kerpiç evler yıkıldı!

Van Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, İran'da sabah saatlerinde meydana gelen ve merkez üssü Hoy kenti olan deprem, Van'da hissedildi. 

İran daki deprem Van da hissedildi! Kerpiç evler yıkıldı!

Valilikten yapılan açıklamada, "Merkez üssü İran'ın Hoy kenti olan,  saat 08.53'te 5,9 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. İlimizde de hissedilen depremde ilk belirlemelere göre can ve mal kaybımız bulunmamaktadır. Sınır bölgemizdeki mahallelerimizden bilgi alınmaya çalışılmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Depremde yaralanan vatandaşlar, sınır köylerinden sivil araçlarla getiriliyor ve ambulanslara alınarak Başkale'deki hastanelere sevk ediliyor.

İran daki deprem Van da hissedildi! Kerpiç evler yıkıldı!

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Açıklamada, sabah saatlerinde İran'ın sınıra yakın bölgesinde depremin meydana geldiğini belirtildi. Sarsıntının hissedildiği sınır bölgesine ekiplerin gittiğini söyleyen Bilmez, "Sınıra yakın mahallelerde bazı kerpiç evlerin hasar gördüğü bilgisi var. Şu ana kadar can kaybımız yok. Bir kişinin yaralandığı bilgisi ulaştı. Bölgeye AFAD ve UMKE ekipleri sevk ettik" şeklinde konuştu.

Van'da Özpınar Mahallesinde bir çok evin yıkıldığı görüldü.

Yıkılan evleri var

Depremin hissedildiği Başkale ilçesine bağlı Gelenler Mahallesi Muhtarı Özcan Işık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sabah saatlerinde şiddetli depremle sarsıldıklarını belirtti.

Köydeki bazı evlerin deprem sebebiyle yıkıldığını belirten Işık, şöyle konuştu:

"Köyümüz 80 haneli ve 700 nüfusu var. Bazı evler ve ahırlar yıkıldı. Şu anda enkaz altında kalan kimse yok. Bazı yaralılarımızı ambulanslarla hastaneye gönderdik. Şiddetli bir sarsıntıyla kendimizi dışarı attık. İnsanlar korktuğu için eve giremiyor. Ahırların yıkılması nedeniyle hayvanlarımız telef oldu. Komutanlarımız geldi. Şu anda incelemeler yapılıyor." 

 


Geri Dön