18 / 04 / 2024

Uluhan Grup, Esenyurt'ta iki yeni projeye başlayacak!

Uluhan Grup, Esenyurt'ta iki yeni projeye başlayacak!

Esenyurt 'ta 670 konut ve 180 ticari birim olarak kurgulanan Acunkent 'in yüzde 80 'ini satan Uluhan Grup, yaklaşık 1050 konut ve yeni bir projeyi daha hayata geçirmek için çalışmalara başladı



Esenyurt 'ta   670 konut ve 180 ticari birim olarak kurgulanan Acunkent 'in yüzde 80 'ini satan Uluhan Grup, yaklaşık 1050 konut ve yeni bir projeyi daha hayata geçirmek için çalışmalara başladı. Esenyurt Devlet Hastanesi 'nin karşısında gerçekleştirilen projede aynı zamanda 200 ticari ünite yer alacak.

İkinci proje yola çıktı
Son dönemde birçok inşaat firmasının konut projeleri geliştirdiği Esenyurt 'ta ki Acunkent projesinde çalışmaların hızla devam ettiğini belirten Uluhan Grup Yönetim Kurulu Eş Başkanı Bekir Cesur, “1050 konutluk ikinci projemiz için 160 milyon TL 'lik bir yatırım öngörüyoruz. Fore kazıkların çakıldığı ve hafriyatın alındığı bu inşaatımıza 1 şžubat 2011 günü başladık. 2 yıl içinde teslim edeceğimiz projede satışlar için 1 Nisan 2011 başlangıç tarihi olacak ” dedi.

İlk projedeki konutların yüzde 80 'i satıldı
Bölgedeki yeni yatırımlar için arsa alım görüşmelerini devam ettirdiklerini belirten Cesur, halen çalışmaları devam eden Acunkent 'in yüzde 50 'sinin yeşil alan olarak ayrıldığına dikkat çekerek, “ Burada projemizle 120 milyon TL yatırımla şehir içinde özel yaşam merkezleri oluşturmayı, yeni yaşam alanları var etmeyi misyon edindik. Eylül 2011 'de başladığımız Acunkent 'te teslim tarihi olarak   Haziran 2012 planlıyoruz. Ticari ünitelerin satışına da 10 gün içinde başlayacağız ” diye konuştu.

İnşaatta kalıcı olmayı planladıklarını belirten Cesur, “Acunkent, son dönemde yapılan iş ve alışveriş merkezleri, kaliteli konut projeleriyle hızlı bir değişim yaşayan Esenyurt 'ta gerçekleştiriliyor. Daha şimdiden yarısı yurt dışında yaşayan yurttaşlarımız tarafından satın alındı ” dedi.

Yapımı planlanan metro ve metrobüs durağına yakın bir konumda olan Acunkent sakinlerinin gelecekte ulaşım sorunu yaşamayacağına vurgu yapan Cesur, “Proje, TEM yoluna ve E5 karayoluna 2 kilometre mesafede. Hava ve deniz ulaşımı olarak da Atatürk Havalimanı 'na 20 dakika, Avcılar Deniz Otobüsü 'ne 10 dakika uzaklıkta ” diye konuştu.

Yakın gelecekte sosyal hayatı çok canlanacak olan bir lokasyonda yer aldıklarına vurgu yapan Cesur, “Projemize 1 dakikalık mesafede, 150 dönümlük bir arazide Esenyurt şžehitler Parkı ve onun yanında 100 dönümlük bir arazi üzerine kurulu Gaziler Parkı bulunuyor. Bu iki park, Türkiye 'nin en büyük şehir parklarından sayılıyor ” dedi. Bu parkların projede yaşayacak olanlara temiz hava sağladığını söyleyen Cesur, hem site içinde yapılan sosyal donatı alanları, hemde çevredeki diğer tesisler ile site sakinlerini tatil beldesi gibi bir hayatın beklediğinden söz etti.

Tecrübeler bu projede birleşti
Uluhan Grup 'un arkasında inşaat deneyimine sahip olan Süleyman Demirhan ile birlikte kendisinin yer aldığını belirten Cesur, “Uluhan Grup 'un ortağı olan Süleyman Demirhan daha önce önemli inşaat projelerine imza atan, birçok ilde binalar yapan,  TOKİ  'nin toplam 700 konutluk projelerini teslim eden ve 25 yıllık bir deneyime sahip Demirhan İnşaat 'ın sahibi Süleyman Demirhan var ” dedi.

Buna ek olarak kendisinin de gıda sektöründe 53 yıldan bu ticari hayatta faaliyet gösteren Pehlivan Lokantaları 'nın sahibi olarak yer aldığını dile getiren Cesur, oluşturdukları güç birliği ile Uluhan Grup çatısı altında ciddi projelere imza atmak istediklerini dile getirdi.


Hüseyin Belibağlı/Emlakkulisi.com


Geri Dön