28 / 03 / 2024

Ulus Mezarlığı harita üzerinde nerede?

Ulus Mezarlığı harita üzerinde nerede?

Ulus'un Sosyete Mezarlığı da oldu. Yılmaz Ulusoy, Eşref Cerrahoğlu, Hüseyin Bayraktar, Uğur Ekşioğlu, İzzet Öz, Çapa Ailesi, Çarmıklı Ailesi'nin mezar yeri aldığı Ulus Mezarlığı harita üzerinde nerede? Ulus Mezarlığı'na nasıl gidilir?



Ulus Mezarlığı harita üzerinde nerede?


Ulus Mezarlığı, İstanbul'un zenginlerinin gözdesi oldu. Sosyete pazarından sonra Sosyete Mezarlığı ünvanına sahip olan ikinci mekana da sahip olan Ulus, İstanbul'un Avrupa Yakası'nda Beşiktaş İlçesi sınırları içinde yer alıyor. 


İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Bölge Müdürlüğü tarafından kurulan Ulus Mezarlığı, bir çok ünlü ailenin İstanbul Boğazı sırtlarındaki bu mezarlıktan yer almasıyla Sosyete Mezarlığı adını aldı. Ulus Mezarlığı'nda mezar fiyatları 18 bin TL'den başlıyor. 



Ulus Mezarlığı'nda yatan ünlüler!


Yılmaz Ulusoy, Eşref Cerrahoğlu, Hüseyin Bayraktar, Uğur Ekşioğlu, İzzet Öz, Çapa Ailesi, Çarmıklı Ailesi...



Ulus Mezarlığı nerede!


Ulus Mezarlığı'nın kuzeyinde Kültür Mahallesi, doğusunda Arnavutköy Mahallesi ve İstanbul Boğazı, güneyinde Robert Lisesi ve Beşiktaş, batısında ise Nispetiye Mahallesi bulunur. 



Ulus Mezarlığı'na (Ulus) giden İETT otobüsleri!


U1 - BEŞİKTAŞ-ULUS-ZİNCİRLİKUYU-BEŞİKTAŞGidiş

58UL - ULUS MAHALLESİ - KABATAŞGidiş

U2 - BEŞİKTAŞ-ZİNCİRLİKUYU-ULUS-BEŞİKTAŞGidiş

DT2 - ORTAKÖY-DEREBOYU- TAKSİMGidiş

DT1 - ORTAKÖY-DEREBOYU- TAKSİMGidiş



Ulus Mezarlığı yol tarifi!


Beşiktaş ve Mecidiyeköy tarafından Barbaros Bulvarı'ndan Maslak istikametine giderken Zincirlikuyu solda kalacak şekilde Nispetiye Caddesi'ne sapılır. Koç Köprüsü'nden önce sağa Adnan Saygun Caddesi'ne dönülür. Adnan Saygun Caddesi'nden Arnavutköy yönünde ilerlerken Kör Kadı Sokak'a girilir. Robert Lisesi'nin kuzeyinde kalan Ulus Mezarlığı, Kör Kadı Sokak üzerinde bulunmaktadır.


Geri Dön