23 / 04 / 2024

Ulusal Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi açıldı!

Ulusal Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi açıldı!

Ulusal Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi'nin açılışı gerçekleştirildi. Merkezin tanıtım toplantısına Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan da katıldı.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan Marmaraereğlisi ilçesindeki Ulusal Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi'nde (UDEM) gerçekleştirilen tanıtım toplantısındaki konuşmasına, Suriye'nin kuzeyinde Barış Pınarı Harekatı'nı gerçekleştiren Mehmetçiklere selam ederek başlamak istediğini söyledi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Türkiye'nin amacının bölgeyi terörün, teröristlerin bataklığı olmaktan çıkararak barış ve huzuru hakim kılmak olduğunu dile getirenTurhan, "Çünkü bu teröristler birliğimizin, dirliğimizin, bayrağımızın, vatanımızın can düşmanlarıdır." ifadesini kullandı.

- "Birçok modern sistemi hayata geçirdik"

Bakan Turhan, Türkiye'nin 8 bin 350 kilometre kıyı şeridi ve bulunduğu coğrafya özelliğiyle deniz taşımacılığında köprü olduğunu söyledi.

Acil müdahale sisteminin ilk adımının 2015'te inşa edilen Antalya Deniz Kirliliği Acil Müdahale Eğitim Merkezi olduğunu anımsatan Turhan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sistemin ikinci ve en önemli adımı olan Ulusal Deniz Emniyeti ve Acil Müdahale Merkezi'nin açılışını bugün gerçekleştiriyoruz. Ülkemizin gemi trafiği açısından en riskli bölgesi olan Marmara Denizi’nin kuzeybatısında yer alan ve geniş lojistik imkanlara sahip olan UDEM, büyük deniz kirliliklerinde, koordinasyon ve operasyon merkezi olacaktır. UDEM'de, bunun dışında petrol ve diğer zararlı maddelerden kaynaklı deniz kirliliklerine hazırlıklı olmaya ilişkin eğitimlerin verilmesi, tatbikatların yapılması, müdahalede kullanılan teçhizat ve malzemelerin test ile sertifikasyonlarının yapılması, deniz kirliliğine ilişkin kirlilik modellemesi ve numune analizlerinin yapılması ile bu konular kapsamında araştırma ve geliştirme faaliyetleri de yapılacaktır."

Merkezin, laboratuvar ve dalgalı test havuzu sayesinde hem acil müdahale ekipmanlarının hem de diğer denizcilik ekipmanlarının testlerinin yapılabileceği uluslararası test merkezi olarak da tasarlandığını söyleyen Turhan, şu şekilde konuştu:

"Burada yapılacak çalışmaların birkaç yıl içerisinde önemli sonuçlar vereceği inancındayım. Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğümüz bu işlerde, sahadaki gücümüzü oluşturmaktadır. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile çevrenin korunması konusunda koordineli çalışmalarımız devam edecektir. Gelecek kuşakların ihtiyaç duyacağı kaynakların varlığını ve kalitesini tehlikeye atmadan tüm çevresel değerlerin korunması için üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yapmayı sürdüreceğiz."

 


Geri Dön