06 / 05 / 2024

Uluslararası emlak şirketi açıkladı: Türkiye tam 7 kat fark attı!

Uluslararası emlak şirketi açıkladı: Türkiye tam 7 kat fark attı!

Konut fiyatlarında en büyük artış Türkiye'de kaydedildi. Türkiye en yakın rakibine 7 kat fark atarak listenin başında yer aldı. İşte detaylar…



GÜNEY KORE, HONG KONG VE PERU'DA DÜŞÜŞ VAR!

Araştırmada, Türkiye'deki yüksek enflasyona dikkat çekildi. Nominal fiyat artışının yüzde 189.2 ancak reel fiyat değişiminin ise (enflasyondan arındırılmış) yüzde 57.6 olduğuna vurgu yapıldı. Sözcü'de yer alan habere göre; konut fiyatlarının dünya genelinde en çok gerilediği ülke ise yüzde 7.5’luk düşüşle Güney Kore. Güney Kore’yi Hong Kong yüzde 7.1’le izledi. Onun ardından Peru’da ise yüzde 4,7 gerileme yaşandığı görüldü.

Knight Frank’ın dünyadaki 150 kenti kapsayan global konut fiyatları endeksi 2022 üçüncü çeyrek sonuçlarına da Türk şehirleri de damga vurarak dikkatleri üzerine çekti.

Uluslararası emlak şirketi açıkladı: Türkiye tam 7 kat fark attı!

İSTANBUL'DA FİYATLAR YÜZDE 212 ARTTI

Son bir yıllık fiyat artışına bakıldığında dünyada konutların en fazla değer kazandığı yer yüzde 212.1 ile İstanbul oldu.  Ankara  yüzde 196 ile ikinci, İzmir yüzde 185 ile üçüncü, Miami yüzde 28.6 ile dördüncü sırada yer aldı.

Türk şehirlerinin listede zirvede yer alması raporda, enflasyonun söz konusu dönemde yüzde 80'i aşması, artan inşaat maliyetleri ve arz eksikliği ile detaylı olarak açıklandı.

0.69 konut kredisi hesaplama! 0.69 konut kredisi şartları nelerdir? 0.69 konut kredisi hangi banka veriyor?

TOKİ Kırşehir projesi için düğmeye bastı! Tek bir ilçeye 61 yeni konut geliyor!

Orta gelirliye konut projesinde taksitler kaç lira olacak? Kim ne kadar ödeyecek? Hemen bu rakamlara bakın! 


Geri Dön