25 / 04 / 2024

Uluslararası Expo Fuarı Roma turizmine büyük katkı sağlayacak!

Uluslararası Expo Fuarı Roma turizmine büyük katkı sağlayacak!

En son 5 yıl önce Şanghay'da düzenlenen Uluslararası Expo Fuarı dün İtalya'nın Milano kentinde kapılarını açtı. İzmir'in yarışıp 21 oyla kaybettiği etkinliği 6 ayda 20 milyon kişi takip edecek.



Expo 2015 dün Milano'da açıldı. Dünyanın en büyük sergi aktivitesi olan Expo 2015'i 21 oy farkla kaybeden İzmir'in nelerden mahrum kaldığı da ortaya çıktı. Sloganı 'Gezegene gıda, hayata enerji' olarak belirlenen Milano Fuarı'nı altı ay içinde yaklaşık 20 milyon kişinin ziyaret etmesi bekleniyor. 


Maliyeti 2.5 milyar euroyu bulan fuar ekonomi, bilim, teknoloji ve kültürel alandaki temalarıyla insanlığa fikir alışverişi sağlayan en büyük platform olma özelliğini taşıyor. 145 ülkenin katıldığı Expo 2015'te 140 ülke ve organizasyonun pavyonu bulunuyor. 


10 MİLYAR EURO ROMA'YA 

Milano'da düzenlenen fuarın başkent Roma'ya da yararı olacak. Roma'nın turizm gelirlerinde 10 milyar euroluk bir artış olması bekleniyor. Hedefi; açlık, gıda israf ve obeziteyle mücadele ve kaynakların doğru kullanımı konusunda kamuoyunda farkındalık yaratmak olan bu etkinliğin açılışını İtalya Başbakanı Matteo Renzi yaptı. Pavyonunda bereketin simgesi nar meyvesini seçen Türkiye, 2 bin metrekaresi kapalı, geri kalan bölümü ise açık alan olarak tasarlanan etkinlik alanını 65 günde bitirdi. 


Sabah



Geri Dön