20 / 04 / 2024

Bursa Yapı ve Yaşam Fuarı inşat sektörüne büyük katkı sağlayacak!

Bursa Yapı ve Yaşam Fuarı inşat sektörüne büyük katkı sağlayacak!

İnşaat sektörüne büyük katkı sağlayacak fuar 4 Ekim'e kadar açık kalacak olan fuar, imalatçı ve satıcıları bir araya getirmeyi, akademisyenlerle uygulamacıları buluşturmayı hedefliyor.



Uluslararası Yapı ve Yaşam Fuarı, Merinos Kongre ve Kültür Merkezi'nde kapılarını açtı. Açılış konuşmasını yapan Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, "Günümüz insanı geleceğe değer katan, çevre dostu yaşama alanlan istiyor. Bu yüzden Uluslararası Yapı ve Yaşam Kongresinin teması da Kentsel Boşluğun Dili olarak belirlendi" ifadelerini kullandı. Açılışa Bursa Büyükşehir Başkanvekili Atilla Ödünç, Türkiye Mimarlar Odası MYK Üyesi Oğuz Develi ve Mimarlar Odası Bursa Şube Başkanı Can Şimşek'in yanı sıra çok sayıda yerli yabana mimar ve mühendis de katıldı. Uluslararası Yapı ve Yaşam Fuar Kongresinin kurucusu ve isim babası Mimar Mehmet Orhan Efe, "Mimarların yeni gelişen teknolojileri daha rahat görebilmeleri, uygulamacılarla imalatçı ve satışları bir araya getirmek ve akademisyenlerle uygulamacıları buluşturmak için bu fuar ve kongre çok önemli. Bu yıl arkadaşlarımız yeni bir atlımla bir fuar çalışması başlattı Cezayir, Hindistan, Irak ve Avrupa'nın bir çok ülkesinden mimarların katılması, ticari görüşmeler yapacak olmaları, ülkemiz adına büyük bir kazanım Fuarın bir diğer özelliği de, sadece stantlarda değil, internet üzerinden de ikili görüşmelerin yapılmasına imkan sağlanması.. Dolayısıyla Bur saya, mimarlık camiasına ve inşaat sektörüne çok büyük katkılan olacağına inanıyoruz" şeklinde konuştu. 

İnşaat teknolojisindeki yeni ürün ve tekniklerin sergilendiği fuarda 200 civarında firma stant açtı İki gün boyunca yapı sektörüyle alakalı 6 oturumdan oluşan kongre yapılacak. Fuar 4 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek. 


Türkiye


Geri Dön