19 / 04 / 2024

Memduh Büyükkılıç: İnşaat sektörüne önem veriyoruz!

Memduh Büyükkılıç: İnşaat sektörüne önem veriyoruz!

Melikgazi Belediye Başkanı Büyükkılıç; "Melikgazi Belediyesi olarak inşaat sektörüne büyük önem veriyoruz. Özelikle her sektörde olduğunu gibi inşaat işçiliğinde de kalifiyeli eleman yetişmesini istiyoruz." dedi...



Kayseri İnşaat İşçileri ve Taşeronları Dernek Başkanı Ali Kavaklıoğlu ve Yönetim Kurulu Üyeleri Hamit Yılmaz, Gazi Kanat, Nuri Pamuk, Ekrem Çimen ve Davut Piir, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret ederek 2014 Mart ayında kurulan dernekleri ile ilgili bilgiler vererek ortak proje çalışmalarını değerlendirdiler. 


Kayseri İnşaat İşçileri ve Taşeronları Dernek Başkanı Ali Kavaklıoğlu, "Kayseri son 20 yıldır adeta yeniden kuruluyor gibi. Şehir bir baştan diğer başa tamamen gelişiyor ve yeniden yapılanıyor. 20 yıl önce olmayan mahalleler bugün en prestijli semtler olmaktadır. Kentsel dönüşüm projsesini 15 yıl önce başlatan Kayseri belediyeleri ile Kayseri de çok katlı, modern, sağlıklı ve sosyal donatılı bloklar ile adeta örnek oluşturmaktadır. Belediye yatırımları ile Kayserimiz hem ekonomik gelişme sağlamış hem de şehircilik alanında büyük ilerleme kaydetmiştir. Kayseri bir bütündür. Bu bütünlük içerisinde tüm kurum ve kuruluşlar dayanışma içerisinde çalışmaktadır. Kazanan Kayseri ve Kayserililer olmaktadır" dedi. 


Melikgazi Belediye Başkanı Büyükkılıç'da ise yaptığı açıklamada, "Melikgazi Belediyesi olarak inşaat sektörüne büyük önem veriyoruz. Özelikle her sektörde olduğunu gibi inşaat işçiliğinde de kalifiyeli eleman yetişmesini istiyoruz. Bu amaç ile yapı sanat okulu ile işbirliği yaparak her yıl fayans döşemeciliği, demir ve kalıpçılık, su ve elektrik tesisatçılığı gibi inşaat sektörüne özel meslekler için kurslar açtık. Bu tür kursları önemsiyor ve açılması için her türlü imkânı seferber ediyoruz. Şimdi de Koramaz Yüksek Okulu bünyesinde tarihi yapıların restorasyonu, ağaç oymacılığı, taş ustası gibi meslekler için eğitim sahaları açıyoruz. Bu bizim inşaat sektörüne verdiğimiz önemi göstermektedir." dedi. 


Kayseri İnşaat İşçileri ve Taşeronları Dernek yönetimi ile her zaman diyalog ve dayanışmasında içerisinde çalışacaklarını ve bu ziyaret vesilesi ile Oda Üyelerine ve yönetimine teşekkür ettiğini ifade eden Başkan Büyükkılıç, meslek edindirme kursları içerisinde ısı yalıtım, boya ustalığı, cam işleme gibi kurslar açacaklarını sözlerine ekledi.



Kayseri Anadolu Haber Gazetesi


Geri Dön