26 / 04 / 2024

Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi bugün başlıyor!

Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi bugün başlıyor!

Eskişehir'de yerli ve yabancı 100'ü aşkın bilim insanının katılımıyla "Uluslararası Kent Araştırmaları Kongresi" bugün başlayacak. Kongre, Kent Araştırmaları Dergisi ve Kent Araştırmaları Enstitüsünce Anadolu Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek.



Kent Araştırmaları Dergisi ve Kent Araştırmaları Enstitüsünce Anadolu Üniversitesi işbirliğiyle gerçekleştirilecek kongre, bugün başlayacak. 


Kongrenin açılış konuşmalarını, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, Kent Araştırmaları Enstitüsü Direktörü Emir Osmanoğlu ve Düzenleme Kurulu adına Yrd. Doç. Dr. Mustafa Altunoğlu yapacak. 


Daha sonra Prof. Dr. İlhan Tekeli "Kavramlarımızı ve Kuramlarımızı Yenileme Zamanı Geldi mi" başlıklı konferans verecek. Program, Prof. Michael Goldman'ın "Mali Hokus Pokus ve Kentsel Dolandırıcılık: ABD, İspanya ve Hindistan'da Kargaşa Yaratmak" konulu konferansıyla devam edecek. 


İki gün boyunca sürecek kongrede, "Kentleşmede Temel Problemler", "Günümüz Kentleşmesinde Aktörler ve Dinamikler", "Kentsel Dönüşüm", "Planlama Uygulamaları Bağlamında Kentsel Sorunlar", "Türkiye'de Konut Sorunu ve Çözüm Önerileri", "Anadolu'da Kentleşme Deneyimleri" gibi konularda oturumlar düzenlenecek.Kongreye yerli ve yabancı 100'ü aşkın bilim insanı katılarak, bildirilerini sunacak. 

Kongrenin, ideal kent hedefini ilke edinmenin ötesinde ilk planda insan hayatına dokunan somut sorunların çözümüne hizmet etmesi amaçlanıyor. 


Adana 24 Saat


Geri Dön