25 / 04 / 2024

Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi için geri sayım başladı!

Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi için geri sayım başladı!

ÇEDBİK tarafından yapı sektörünün yeşil dönüşümüne liderlik etmek amacıyla bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olan "Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi", 21 Şubat 2014 tarihlerinde Swissotel the Bosphorus'ta gerçekleşiyor...



Yeşil dönüşüm için geri sayım Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) tarafından yapı sektörünün yeşil dönüşümüne liderlik etmek amacıyla bu yıl üçüncü kez düzenlenecek olan "Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi", 21 Şubat 2014 tarihlerinde Swissotel the Bosphorus'ta gerçekleşiyor. 


Geçtiğimiz yıllarda uluslararası ve Türk pek çok değerli konuşmacıyı ve yaklaşık bin 200 katılımcıyı ağırlayan Zirve, bu yıl da alanlarında uzman 100'den fazla önemli konuşmacıya ev sahipliği yapacak. Dünyayı değiştirecek 50 isim arasına giren, MİT'te kurduğu 'SENSEable' City Laboratuarında 'Akülı Şehirler' üzerinde araştırmalar yapan dünyaca ünlü mimar, mühendis ve aktivist Carlo Ratti; kendi enerjisini üreten dünyanın en büyük tropikal bahçesi Singapur Gardens Bay'in çevre mühendisi Professör Patrick Bellew ; Londra 2012 Olimpiyatları açüış seremonisi, U2 360 turnesi sahne tasarımı ve Anish Kappor Cloud Gate heykeli gibi büyük ses getiren projelerde imzası olan Atelier One'm kurucusu Neil Thomas; transparan spiral formuyla Shanghay'm şehir siluetinin en ikonik ve çarpıcı binalarından çevre dostu Shanghai Tower'ın tasarım direktörü DuncanSwinhoe; 1.8 milyon litre yağmur suyunu toplayıp fütreleyerek yıl boyunca her gün 1000 Afrikalı için temiz içme suyu sağlayabilecek futbol sahası Pitch Africa projesinin yaratıcısı Professör David Turnbull, sıfır karbon konutlar üzerindeki çalışmalarıyla İngiltere'nin 'en yeşil' mimarı seçilen ZEDFactory Kurucusu Bili Dunster zirveye katılan isimler arasında. 

Türkiye'den ise İMSAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve AkçanSA Genel Müdürü Hakan Gürdal, Murat Tabanlıoğlu, Baltalimanı İnşaat Turizm AŞ'nin Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Kandaloğlu, Teğet Mimarlık kurucu ortağı, Mehmet Kütükçüoğlu, Amplio'nun kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Alaeddin Babaoğlu, Form Grup Yürütme Kurulu Başkanı Tunç Korun, Çimsa Genel Müdürü Mehmet Hacikamiloğlu, Viatrans AŞ Meydanbey ortak girişimi icra Kurulu Başkanı Haydar Özkan gibi sürdürülebilirlikle ilgili çalışmalarıyla dikkat çeken isimler katüıyor. 


Sınırları aşmak Zirvede yenilenebilir enerji teknolojileri, sürdürülebilirlik, yeşil finansman, yeşil bina değerlendirme sistemleri, malzeme-inovasyon, yapıda kurallar, teşvikler, yönetmelikler, sürdürülebilir kentler ve toplumlar gibi konulara değinilecek; Türkiye'den ve dünyadan güncel sürdürülebilir projeler paylaşılacak. Sektörde sürdürülebilirliği teşvik edecek 'Yapıda Sürdürülebilirlik Ödülleri"nin lansmanı da bu yıl 3. Uluslararası Yeşil Binalar Zirvesi'nde yapılacak. Bu yılki Zirve'nin ana teması "Sürdürülebilirlik-Sınırları aşmak" olarak belirlendi. 


Dünya Gazetesi 


Geri Dön