25 / 04 / 2024

Ümit Ünal, Mavi Kale ile İstanbul'u mantoluyor

Ümit Ünal, Mavi Kale ile İstanbul'u mantoluyor

Enerji tasarrufu konusunda farkındalık yaratmak amacıyla "'İstanbul'u Mantoluyoruz" projesi başlatıldı



Yalıtım ve inşaat sektöründe hizmet veren Kalekim, Mardav ve Dow Chemical'ın oluşturduğu Blue'Safe Mavi Kale, enerji tasarrufu konusunda farkındalık yaratmak amacıyla Modacı Ümit Ünal ile "'İstanbul'u Mantoluyoruz" projesini başlattı. Ümit Ünal'ın enerji tasarrufunu ve binaları yorumlaması ile ortaya çıkan tasarımları ile giydirdiği (mantoladığı binalar) İstanbul'un önemli caddelerinde sergilenecek.

Ünal'ın tasarımlarıyla giydirdiği binalar arasında Galata Kulesi, Haydarpaşa, Tren Garı, Tarihi Sarkuysan Binası, İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampusu ve Akmerkez bulunuyor. Ünal, bu projeden yola çıkarak, giyilebilir ürünlerden oluşan bir palto ve manto koleksiyonu hazırlayacağını da belirtti. Ünal "Tasarımlarımda siyah, gri gibi renkleri kullanıyorum. bu proje beni maviyle barıştırdı. Mavi tonların ağırlıkta olduğu palto ve manto koleksiyonu hazırlayacağım" dedi. Kalekim Genel Müdürü Ferrah Gülhan, "Küresel ısınma konusunda üstümüze düşen sorumluluğu yerine getiriyoruz" dedi.
Sabah

İlgili haber

"İstanbul'u Mantoluyoruz" projesi başladı!

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Simge binalar mantolandı  
 
Isı yalıtımına dikkat çekmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacıyla moda tasarımcısı Ümit Ünal, İstanbul'da Haydarpaşa Garı, Akmerkez, Galata Kulesi, Sarkuysan bianası ile İstanbul Üniversitesi'nin tarihî kapısına tıpkı bir insan gibi manto giydirdi.  
 
Yapıları dişi ve erkek olarak sınıflandıran Ümit Ünal, Galata Kulesi için erkek paltosu tasarladı. Haydarpaşa Garı için ise bir yüzü paltolu bir yüzü mantolu tasarım hazırlandı
Zaman

İstanbul kışa 'manto'yla hazırlanıyor
 
Kalekim 'İstanbul'u Mantoluyoruz' projesi başlattı. Genel Müdür Gülhan 'Yalıtımın önemine dikkat çekmek istiyoruz' dedi

YALITIM ve inşaat sektöründe hizmet veren Kalekim, Mardav ve Dow Chemical'ın oluşturduğu Blue'Safe Mavi Kale, enerji tasarrufu konusunda farkındalık yaratmak amacıyla 'İstanbul'u Mantoluyoruz' projesini başlattı. Proje kapsamında İstanbul'un simgeleri arasında yer alan Haydarpaşa Tren Garı, Sarkuysan binası, İstanbul Üniversitesi ve Akmerkez'in minyatürleri mantolandı. Projenin tanıtımı dolayısıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan Kalekim  Genel Müdürü Ferrah Gülhan, mantolama sisteminin binaların ömrünü uzattığını, ısıtma ve soğutma maliyetlerini azalttığını ifade etti. Mardav Genel Müdürü Levent Pelesen de kullandığı enerjinin yüzde 78'ini ithal eden bir ülkede bu tür projelerin önemli olduğunu söyledi. Türkiye'de 15 milyon konutun yalıtılması sonucunda her yıl 10 milyar lira tasarruf edebileceğini vurgulayan Pelesen, 10 haneli bir apartmanda daire başına yaklaşık 3 bin 500 lira düştüğünü belirtti. Mardav İş Geliştirme ve Pazarlama Direktörü Gülay Dindoruk da proje için ünlü bir modacı ile çalışmaya karar verdiklerini belirterek 'Mantoları hazırlaması için de tasarımcı Ümit Ünal ile işbirliği yaptık' dedi. Tasarımcı Ümit Ünal, projenin kendisini heyecanlandırdığını ve insanları da etkilemesini umduğunu söyledi.
Akşam


Geri Dön