19 / 03 / 2024

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu ne zaman açılacak?

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu ne zaman açılacak?

İBB Başkanı İmamoğlu, "Ağustos ayında attığımız imza ile burayla ilgili finansal anlamdaki sorunun büyük bir kısmını aşmış bulunmaktayız. Yaklaşık 1 yıldan fazladır duran bu şantiyeyi hareketlendireceğiz. Bu hattın, 2022 yılında bitirilmesini ön görüyoruz" dedi...



İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, yaklaşık 1 yıldır inşaat çalışmaları duran "Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro Hattı"nın yapım çalışmalarını yeniden başlattı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, metro çalışmalarının yeniden başlaması için düzenlenen törende İmamoğlu'na Genel Sekreter Yavuz Erkut, Genel Sekreter Yardımcıları Orhan Demir ve Murat Kalkanlı ile Raylı Sistemler Daire Başkanı Pelin Alpkökin eşlik etti.

Başkan İmamoğlu, açılış öncesinde konuşma yaptı. İmamoğlu, İstanbul'da şu anda yaklaşık 154 kilometre aktif metro hattı bulunduğunu belirterek, bunun toplu taşımadaki oranının yüzde 18 olduğunu belirtti.

Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metrosu ne zaman açılacak?

"Bu hattın, 2022 yılında bitirilmesini ön görüyoruz"

İmamoğlu, İstanbul'da 222 kilometrelik metro çalışmasının devam ettiğini söyledi. İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı;

"Burada, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 81 kilometrelik bir payı söz konusudur. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından da 141 kilometrelik metro çalışmaları sürmektedir. Ne yazık ki, içinde bulunduğumuz Göztepe-Ümraniye hattı gibi 8 proje, yaklaşık 1 yıldır ya da daha uzun süredir çalışmaları durmuş projelerdir. Bunun birçok nedeni var. Önümüzde sıkı bir yükün olduğunun farkındayız; ama arkadaşlarımla çok kararlıyız. İstanbul, güçlü ve kararlı bir kent. İstanbul, şehrin geleceğini tasarladığı gibi yatırımları ile ilgili de sağlam ve karakterli adımlar atacak. Ağustos ayında attığımız imza ile burayla ilgili finansal anlamdaki sorunun büyük bir kısmını aşmış bulunmaktayız. Yaklaşık 1 yıldan fazladır duran bu şantiyeyi hareketlendireceğiz. Bu hattın, 2022 yılında bitirilmesini ön görüyoruz."

İmamoğlu, konuşmanın ardından beraberindeki heyeti yanına davet ederek, metro çalışmasını başlatan butona bastı.

"Hedefimiz duran metro hatlarının tümünü hayata geçirmek" 

İmamoğlu, törenin ardından gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını da yanıtladı. 

İmamoğlu, bir soru üzerine, duran metro hatları ile ilgili görüşmelerinin devam ettiğini belirterek, şunları söyledi;

"Tek yönlü kurum -yüklenici firma ile çözülecek işler değil. Şu anda bahsettiğimiz işlerin iş yükü, oldukça yüksek meblağlara sahip. Bunun mutlaka proje bazlı borçlanmaya ihtiyacı var. Bu anlamda biz hem finans kuruluşlarıyla hem yüklenici kurumlarla bir araya gelip konuşuyoruz. Hedefimiz aslında, duran hatların tamamında -çok merak edilen Kabataş-Mahmutbey Metro Hattı'nın 2020'nin ocak-şubat ayına yetişmesi gibi- projelerde somut bitişi ile ilgili takvimleme yapmaktır. Duran hatlarla ilgili hedefimiz de 2022-2023 bandında, tümünün bitirilerek hayata geçirilmesini sağlamaktır."

İstanbul'daki yarım kalan metro hatları ne olacak?

İstanbul Havalimanı-Halkalı Metrosu'nda tünel kazısı başlıyor!

Kadıköy-Ataşehir-Sultanbeyli metro hattı için düğmeye basıldı!


Geri Dön