26 / 04 / 2024

Ümraniye'de 2b satışları yeniden başladı!

Ümraniye'de 2b satışları yeniden başladı!

Ümraniye'deki 6 mahallede 2b satışları yeniden başladı. 6.000'e yakın 2/B parseline ilişkin olarak derdest dava nedeniyle 2/B arazilerinin üzerindeki vatandaşlara satış işlemleri Şubat ayında durdurulmuştu...




Milli Emlak İdaresince Ümraniye, İnkilap, Topağacı,Kazım Karabekir, Dumlupınar,Elmalıkent mahallelerinde bulunan ve dava konusu olan alanda yer alan 6.000'e yakın 2/B parseline ilişkin olarak derdest dava nedeniyle 2/B arazilerinin üzerindeki vatandaşlara satış işlemleri Şubat ayında durdurulmuştu. 


Geçtiğimiz günlerde Ümraniye'deki  İnkilap, Topağacı,Kazım Karabekir, Dumlupınar,Elmalıkent mahallelerinde 2b satışları yeniden başladı.


Hukukçu Cihangir Dönmez'in 2b arazilerinin satışlarının tekrar başlamasına ilişkin kaleme aldığı yazı şu şekilde;


Milli Emlak İdaresi tasarrufları:

Dava konusu alan 5831 Sayılı Yasa kapsamında 6000 den fazla parsele ifraz edilmiştir. Maliye Hazinesi dava konusu alanı tapu kayıtlarında yer alan davalıdır şerhine rağmen işgalcilere satışa açmıştır. 


Maliye hazinesine yazdığımız uyarı yazıları sonucu Milli Emlak Genel Müdürlüğü 15 Ocak 2015 tarihli bir yazıyla İstanbul Defterdarlığından davalı alanda satışları durdurmasını ve daha önce yapılan satış  işlemlerinin iptal edilmesini emretmiştir.


İstanbul Defterdarlığı işgalcilere bu konuda tebligatlara başlamıştır.  Maliye hazinesi, vatandaşa tapu sözü vermiş bulunan Ümraniye Belediyesince yapılan baskılar sonucunda yeni bir karar almış, satışların tekrar başlatılmasını ancak satıştan önce tapuyu alacak olan şahıstan bir taahhütname alınmasını ve bu taahhütnamenin tapunun beyanlar hanesine şerhi kaydıyla satışları tekrar açmıştır.


MİLLİ EMLAK GENEL MÜDÜRLÜĞÜ TAAHÜTNAME İÇERİĞİNİN AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE DÜZENLENMESİNİ İSTEMİŞTİR.


Tapu kaydında ‘’davalıdır’’ belirtmesi bulunan 2/B taşınmazlarının hak sahiplerinden; ‘’Taşınmazın davalı olduğunu bilerek satın aldığını, davanın Hazine aleyhine sonuçlanması halinde,  taşınmazın Hazineye iadesine muvafakat edeceğini, taşınmazın satış bedeli hariç; Hazineden  herhangi bir hak ve tazminat talebinde bulunmayacağını’’ belirten taahhütname alınmasını ve  taahhütnamede yer alan hususun taşınmazların tapu kaydına belirtme şeklinde düşülmesi gerekmektedir.



Ümraniye de 2b satışları yeniden başladı!



Ümraniye de 2b satışları yeniden başladı!





Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com



Geri Dön