28 / 03 / 2024

Ümraniye'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Ümraniye'de kentsel dönüşüm başlıyor!

Kentsel dönüşüm projeleri ile ilgili çalışmalarına hız veren Ümraniye Belediyesi, kentsel dönüşüme başlıyor. Ümraniye’nin çehresini değiştirecek projeler arasında yer alan Elmalıkent Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.



Ümraniye Belediyesi kentsel dönüşüme yönelik plan ve proje çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Ümraniye Belediyesi'nde yer alan habere göre, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım’ın göreve gelmesinden itibaren bu çalışmalara hız kazandıran Ümraniye Belediyesi, kentsel dönüşüm projelerini hayata geçirmek için hazırlıklarına devam ediyor. Bu hazırlıklar çerçevesinde hayata geçirilecek olan Elmalıkent Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili mahalle sakinlerine yönelik bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Yapılan toplantıya Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım ve Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Orkan Ağırbaş ile Elmalıkent Mahallesi sakinleri katılım gösterdi. Ümraniye Nikah Sarayı’nda yapılan toplantıda Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Orkan Ağırbaş tarafından Elmalıkent Mahallesi Kentsel Dönüşüm 1. ve 2. Kısımlar hakkında bazı bilgiler verildi. Bu bilgilendirme sırasında mahalle sakinleri ile istişareler yapılarak önerileri dinlendi.

Gerçekleştirilen toplantıda kentsel dönüşümle ilgili örnek bir çalışma yapmak için çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren  Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, “Bazı mahallelerimizde imarla ilgili sıkıntılarımız vardı. Bunların bir kısmı tapularda bulunan şerhlerden kaynaklı sıkıntılardı. Çok şükür bazı mahallelerimizde belediye olarak bizim de girişimlerimizle bu sıkıntıları aştık. Diğer mahallelerimizde de yaşanan sıkıntıları çözerek kentsel dönüşümle ilgili adımlar atmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

İlk olarak Elmalıkent Mahallesi’nde uygulanacak kentsel dönüşümle ilgili de konuşan Yıldırım, “İnşallah 10 ada üzerindeki projeye bir önce başlayıp bir, bir buçuk yıl gibi bir sürede bitirmek istiyoruz. Burada bin konutluk bir proje yer alacak. Benim amacım buralarda nüfusu arttırmadan, vatandaşlarımızı kendi mahallesinde kendi komşusu ile buluşturmak. Bunları yaparken de yeşil alanı, okul, cami gibi donatı alanlarını da yaparak sizlere yaşanabilir bir şehre kavuşturmak. Bunları yaptığımız zaman örnek bir projeye imza atmış oluruz. Devamında da yeni projeleri çalışarak hayata geçiririz” dedi.

 

13 soruda kentsel dönüşüm!


Geri Dön