29 / 03 / 2024

Ümraniye'deki imam hatip ortaokulunun temeli atıldı!

Ümraniye'deki imam hatip ortaokulunun temeli atıldı!

Ümraniye Belediyesi tarafından Atakent Mahallesi’nde yapımına başlanan Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu’nun temel atma töreni gerçekleştirildi.



Ümraniye Belediyesi eğitim alanında gerçekleştirdiği hizmet ve yatırımlara devam ediyor. Atakent Mahallesi Hatboyu Caddesi’nde Ümraniye Belediyesi tarafından yapımına başlanan Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu’nun temel atma töreni, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin katılımıyla gerçekleşti. 


Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan temel atma törenine Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yanı sıra, eski Avrupa Birliği Bakanı, Ak Parti İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, Ak Parti İstanbul Milletvekili Osman Boyraz, Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, Ak Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Tosun, Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Göllüce, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, Ak Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Ak Parti Teşkilat Mensupları, belediye birim müdürleri, muhtarlar, meclis üyeleri, STK temsilcileri, okul müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Modern ve işlevsel mimarisiyle dikkat çeken Mehmet Akif Ersoy İmam Hatip Ortaokulu 2015-2016 eğitim-öğretim yılında öğrencilere kapılarını açacak. 27 derslikten oluşan okul 6.245 metrekarelik alana inşa ediliyor. 2 adet çok amaçlı salonu, 1 adet spor salonu, 4 adet fen ve teknoloji laboratuarı, 1 adet kütüphanesi, 235 kişilik bir konferans salonu olan okul, bay-bayan uygulama mescidiyle öğrencilere hizmet verecek. 

Törenin açılış konuşmasını yapan Ümraniye İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Gökçimen, gelişen dünyaya entegre olma yolunda büyük mesafeler kaydeden Türkiye’nin son yıllarda önemli ve değerli yatırımlara imza attığını belirtip, yerel yönetimlerin eğitime yaptığı katkının altını çizdi. Gökçimen, “Ümraniye’nin büyük şansı sayılan, maddi ve manevi desteğini esirgemeyen belediyemize ve değerli Başkanımız Hasan Can’a çok teşekkür ediyorum” dedi.

Ak Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Enver Sedat Çakıroğlu, “Biz 12 yıldır laf değil, hizmet ürettik. 2002 yılında eğitim bütçesi 7 milyar liraydı. Bugün ise eğitim bütçemiz 62 milyar lira oldu, eğitim bütçemizi 9 kat artırdık” diyerek, eğitimde ilkleri gerçekleştirdiklerini, fırsat eşitliğini sağlamak için ders kitaplarını ücretsiz dağıttıklarını, eğitimdeki haksızlıkları ve yasakları kaldırdıklarını sözlerine ekledi.

Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur, “2004’ten bugüne 300’e yakın kalıcı eser yapmayı Rabb’im bizlere nasip etti. Bu eser de yine o eserler gibi Ümraniye Belediyesi’nin bir özelliği olarak birinci sınıf bir iş olacak. Eğitim camiasına yeni bir hizmet binası kazandıracağız” diyerek okul hakkında teknik bilgiler aktardı.

 

 BAŞKAN HASAN CAN, “SENE İÇERİSİNDE BİRKAÇ TANE DAHA İMAM HATİP OKULU YAPMA PROJEMİZ VAR”

Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, “Aileler çocuklarını ilkokuldan sonra, imam hatip ortaokulunda okutmak suretiyle hem liseye hazırlanmasını hem de dini bilgileri daha iyi almasını arzu ediyor, yanı başında imam hatip ortaokulu olsun istiyorlar. Şu anda imam hatiplerin sayısı Ümraniye’de 9 tane. Bunlardan 6’sı ortaokul, 3 tanesi lise, ama yetmiyor. Vatandaşlarımızdan böyle bir talep varken bu talebi mecburen karşılama görevinde olduğumuzu düşünüyorum. Hepimizin üzerine maddi ve manevi sorumluluk düştüğü kanaatindeyim. İnşallah bu sene içerisinde birkaç tane daha imam hatip ortaokulu ve lisesi yapma projemiz var. Bunlardan ilkinin temelini bugün atıyoruz” dedi.

Ümraniye Kaymakamı Mustafa Çek ise yaptığı konuşmada, Ümraniye İlçe nüfusunun 660.000 olduğunu ve 115.000 öğrencinin eğitim gördüğünü, 4.000 öğretmenin ise görev yaptığını belirtti. Tüm öğrencilerin 25-30 kişilik sınıflarda normal eğitim görmesini arzuladıklarını ifade eden Çek; eğitimin en önemli konu olduğunu, Milli Eğitim Bakanlığı, İl Özel İdaresi, belediyeler, hayırsever kişi ve kuruluşlar aracılığıyla okul yapımına her kesimin destek verdiğini ifade etti.  Kaymakam Çek, “ Burada bu okulun yapımında emeği geçen başta Ümraniye Belediye Başkanımız Hasan Can'a ve ekibine çok teşekkür ediyorum" dedi.

Eski AB Bakanı, İstanbul Milletvekili Egemen Bağış da törende bir konuşma yaptı. Bağış konuşmasında, “Sizlerle birlikte olmaktan, bu hayırlı temel atma töreninde coşkunuza ortak olmaktan büyük bir mutluluk, onur duyuyorum. Türkiye birçok alanda çağ atladığı gibi; imam hatipte okuyan çocuklarımızın algısı konusunda gerçekten çok farklı bir dönem yaşıyor. İmam hatipte okuyan çocuklarımıza ölü yıkayıcısı mı olacaksın diyen zihniyet, bugün artık imam hatip mezunlarının Cumhuriyet Tarihi’nin en başarılı cumhurbaşkanlarını, başbakanlarını, bakanlarını, milletvekillerini, genel müdürlerini çıkardıklarını gördükleri zaman, artık benim çocuğum da iyi bir eğitim alsın dedikleri farklı bir döneme girdik.” dedi.

Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz, imam hatip okullarının açılışından günümüze kadar çok badireler atlatıldığını, hep tartışmaların ve kapatma tehditlerinin gölgesinde kaldığını, orta kısımlarının kapatılarak köklerinin kurutulmaya çalışıldığını söyleyerek; katsayı adaletsizliği ile üniversiteye girişlerinin engellendiğini, ancak gelinen noktada imam hatip liselerinin hem okul sayısı hem de öğrenci sayısı bakımından büyük bir artış göstererek yine cazibe merkezi haline dönüştüğünü ifade etti.


BAKAN İDRİS GÜLLÜCE, “ALLAH DAHA ÇOK OKUL YAPMAYI NASİP ETSİN”

Temel atma törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, “Ben bir okulun asfaltını döktüm diye yargılandım biliyor musunuz? Çünkü o zaman ki belediye yasasına göre yapamazdınız. Ama çok şükür ki o kafa kalmadı. Bugün belediye başkanlarımız çıkıp paramız da var, emeğimiz de var, biz yaparız dediler ve yapacaklar. Allah daha çok okul yapmayı nasip etsin.” dedi. Bakan İdris Güllüce, değişen Ümraniye’nin de altını çizerek, geçmiş iktidarlar döneminde Hekimbaşı’nda patlayan çöplükte 38 vatandaşın hayatını kaybettiğini hatırlattı. Bugünkü Ümraniye’nin geçmişteki Ümraniye’den çok farklı olduğunu söyleyen Bakan Güllüce, ”Ümraniye artık modern yapısıyla diğer ilçelere örnek teşkil eden bir ilçedir” dedi. 

Yapılan konuşmaların ardından 2015-2016 eğitim-öğretim yılına kadar tamamlanması planlanan okulun temel atma töreni için, Güllüce ve protokol misafirleri düğmeye bastı. Bakan Güllüce, törende çocuklar ve vatandaşlarla hatıra fotoğrafı da çektirdi.



Geri Dön