27 / 04 / 2024

Ümraniye'deki metro inşaatındaki göçükte dinamit şüphesi!

Ümraniye'deki metro inşaatındaki göçükte dinamit şüphesi!

Dudullu-Bostancı metro inşaat sahasının da olduğu caddede meydana gelen göçük sonrası 2 kişi hayatını kaybetmişti. Göçük altında kalan Mehmet Altun ve Güray Halat'ın daha önce yakınlarına “Dinamit patlamaları duyuyoruz ve çok korkuyoruz” dediği iddia edildi.



İstanbul’da Ümraniye Parseller Mahallesi Kesikkaya Caddesi’ndeki Dudullu-Bostancı metro inşaat sahasında göçük meydana geldi. Yaklaşık 17 metre derinliğinde çukur sonucunda iki kişi hayatını kaybetti. 

Binalar tahliye edildi

Hürriyet'ten Aziz Özen'in haberine göre, çökmenin etkisiyle alanda bulunan Sinpaş Aqua City 2'nin girişindeki güvenlik kulübesi toprağın altında kaldı. Çevrede oturan vatandaşlar büyük bir panik yaşarken, güvenlik kulübesinin içinde 2 kişinin bulunduğunun söylenmesi üzerine arama-kurtarma çalışmalarına başlanmıştı. Drone ile havadan görüntülenen göçük alanının çevresinde bulunan bazı binalar da tedbir amaçlı boşaltılmıştı. 

12 saat sonra çıkarıldı

Arama-kurtarma çalışmaları sonrası dün sabah saatlerinde sitenin güvenlik görevlilerinden Mehmet Altun’un (23) cesedine ulaşıldı. Arama-kurtarma ekipleri, sık sık toprak kayması yaşanması nedeniyle Güray Halat’ın (24) cesedine ulaşmakta zorluk yaşadı.  Çalışmalar sonucunda toprak altında kalan güvenlik kulübesine ulaşan ekipler, yaklaşık 12 saat sonra da Güray Halat’ın cesedine ulaştı.

''Keşke tüm önlemler alınsaydı''

Olay yerine gelen  Güray Halat’ın eniştesi Mümin Özdemir, “Güray işini severek yapıyordu ve çevresinde de çok seviliyordu. Metro inşaatından bize bahsetmişti ve dinamit patlamalarını duyduğunu, hatta korktuklarını söylemişti. Kendisi 2 yıllık üniversite okumuş ve muhasebe bölümünü bitirmişti. Keşke tüm önlemler alınsaydı ve bekledikleri yer bu kadar yakın olmasaydı” açıklamasında bulundu. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal'dan konu ile ilgili açıklama gelmişti. Uysal'ın açıklaması şu şekilde: “Yeni sulamadan veya alttaki değişikliklerden kaynaklanarak su girmesi veya erime sürecinin tamamlanmasıyla boşluklar oluşabiliyor. Güvenlik kulübesinin aniden çökmesi bu ihtimali güçlendiriyor. Baktığımızda öncesinde bir hareketlilik yok. Değişik sebepleri olabilir. İncelemeleri yapıldıktan sonra açıklanacaktır. Ola ki daha öncesinden yerleştirilen sensörlerde arıza veya herhangi bir ihmal varsa gerekli işlem yapılacaktır. Ailelerin acılarını paylaşıyoruz” dedi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı da olayla ilgili soruşturma başlattı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada ise çökmenin son genişletme etabında meydana geldiği bildirildi. İstasyon kazı destek sisteminde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı duyurulan açıklamada, “Çevredeki 3 bina tedbir amaçlı boşaltılmıştır. Çökmenin zemin altında oluşan boşluktan kaynaklanabileceği tahmin edilmektedir.” 

Ümraniye'de metro inşaatı yakınında göçük: 2 kişi öldü!

Ümraniye Kaymakamı'ndan göçük açıklaması!

Mevlüt Uysal’dan Ümraniye'deki göçük açıklaması!

 


Geri Dön