26 / 04 / 2024

Unigarden projesinin resmi açılışı yapıldı!

Unigarden projesinin resmi açılışı yapıldı!

Serdivan’da Kuveyt-Türk iş adamlarının ortak yatırımıyla inşa edilen Unigarden adındaki 2 bin 500 kişilik üniversite öğrenci kompleksinin açılışı yapıldı...



Serpan’da Kuveyt-Türk iş adamlarının ortak yatırımıyla inşa edilen Unigarden adındaki 960 konutluk ve 2 bin 500 kişilik üniversite öğrenci kompleksinin açılışı yapıldı.

Açılış törenine, Kuveyt’in  Ankara  Büyükelçisi Ghassan AlZawawi, eski Kuveyt Sağlık Bakanı Muhammed El-Garallah, Diplomat Habeed Al Dawila Büyükşehir Belediye Başkanvekili Adem Kümbet, Serpan Kaymakamı Muhsin Çatmadım, Serpan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, Ak Parti İl Başkanı Fevzi Kılıç, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ile vatandaşlar katıldı.

Projeyle ilgili gelişmeleri vermek üzere ilk öncelikle Fixus Yapı Genel Müdürü Kadir Özdemir kürsüye çıktı. Özdemir, ‘’Proje konseptimiz öğrenci kentidir. Öğrencilerimize sosyal imkanlar ve ulaşımla birlikte en doğru şekilde hizmet vermeyi amaçlıyoruz. Daha çok yeni olmasına karşın kullanıma açılan kısımlarda %98’e varan doluluk oranı sağladık. Sakarya’nın yanında başka şehirlere de Unigarden projesini götürmek istiyoruz.’’ dedi.

Unigarden’da kalan öğrencilerden olan Esra Ortaç ise yerleşkeyle ilgili fikirlerini belirtti. Ortaç, ‘’Üniversiteyi kazandığım sırada en merak ettiğim sorun nerede kalacağımdı. Ancak ben Unigarden’i keşfettiğimde yeşillik ve doğaçla iç içe olan unigarden sosyal aktiviteleriyle de biz öğrencilere eşsiz bir yaşam alanı sunuyor. Barbekü alanının yanı sıra evlerin hemen yanında merketler bulunuyor. On dakikada bir üniversite ve mavi durağa giden servisler bulunmakta. Spor alanları mevcut. Çok güvenli ve huzurlu bir öğrenci hayatı geçiriyoruz.’’ sözleriyle düşüncelerini ifade etti.

Unigarden projesinin resmi açılışı yapıldı!

Eski Kuveyt Sağlık Bakanı Muhammed El-Garallah ise, ‘’Sakarya’daki en büyük öğrenci kompleksinin ikinci faslının açılışını yapıyoruz. İkinci fasılın açılışıyla yaklaşık 2 bin kişi burada hizmet almakta. Üçüncü kısıma geçildiğinde ise 600 kişi daha bu hizmetten faydalanabilecek.’’ Aynı zamanda El-Garallah Türk ve Kuveyt yatırımcılarına teşekkür etmeyi de ihmal etmedi. Türk ve Kuveyt iş birliği önem arz ediyor.’’ şeklinde konuştu.

Son olarak konuşan Serpan Kaymakamı Muhsin Çatmadım, ‘’Sakarya Başkentimiz Ankara ve Dünya kenti olan İstanbul arasında kalan ve doğal güzellikleriyle herkesi hayran bırakan bir şehir. Sakarya Üniversitesi’nde dünyanın dört bir yanından gelen 100 bin öğrenci var. Bu tarz tesislerin artacağını umut ediyoruz. Kuveyt ve Türk iş adamlarına başarılar diliyorum.’’ dedi.

Konuşmaların ardından kurdelesini kesen katılımcılar, daha sonra kompleksi gezdi.

 

Web: https://www.unigarden.com.tr/


Geri Dön