28 / 03 / 2024

Ünlü araştırma şirketinden İstanbul depremi sonrası korkutan açıklama!

Ünlü araştırma şirketinden İstanbul depremi sonrası korkutan açıklama!

Yalova açıklarında meydana gelen, İstanbul ile çevrede bulunan diğer illerde de hissedilen 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından deprem tahminlerindeki başarısıyla ünlenen ve deprem kahini olarak anılan Frank Hoogerbeets’e ait Ditrianum şirketinden korkutucu bir açıklama yapıldı.



Marmara Denizi Yalova açıklarında meydana gelen ve başta İstanbul olmak üzere çevre illerde de hissedilen,  4.1 şiddetindeki depremin ardından başarılı deprem tahminleriyle dünya çapında ün kazanan Frank Hoogerbeets'in sahibi olduğu Ditrianum şirketi tarafından korkutan bir açıklama geldi. 

Sabah gazetesinde yer alan habere göre, ünlü deprem tahmincisi Frank Hoogerbeets, Türkiye tarafından geçtiğimiz günlerde İstanbul Silivri açıklarında yaşanan Kandilli Rasathanesi ve AFAD son depremler listesi verisine göre 5.8 şiddetindeki depremden sonra yaptığı açıklamalarla tanınmış ve meydana gelen her deprem sonrası yeni açıklamaları da dikkate alınır hale gelmişti. Bunların üzerine Marmara Denizi Yalova açıklarında yaşanan 4.1 büyüklüğündeki depremin ardından sahibi olduğu Ditrianum deprem araştırma şirketi tarafından bir açıklama yapılmıştı. Aradan zaman geçmesinden sonra Ditrianum şirketi sosyal medya hesabı üzerinden yeni ve korkutucu bir açıklama daha yaptı.

Ünlü araştırma şirketinden İstanbul depremi sonrası korkutan açıklama!

Deprem tahmincisi Frank Hoogerbeets'in sahibi olduğu Ditiranum araştırma şirketi tarafından sosyal medya hesapları üzerinden Türkçe yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi.


"Sismik aktivite şuan için gayet düşük durumda. En son gerçekleşen M 4.0+ deprem 4 saat önceydi. Daha güçlü ve büyük sismik aktivite her an başlayabilir fakat nerede olacağını maalesef bilemiyoruz."

Diğer bir yandan deprem tahmincisi Frank Hoogerbeets Türkiye'den deprem üzerine çalışan bir araştırmacının da açıklamaları retweet ederek, Türkiye'deki deprem gelişmelerini de yakından takip ettiğini, gösterdi.

İşte Hoogerbeets'in retweet ettiği deprem üzerine çalışmalar yapan o akademisyenin açıklamaları şu şekilde;

Frank Hoogerbeets'in açıklamasını retweetlediği Jeoloji Mühendisi Dr. Ramazan Demirtaş, ilk olarak ardı ardına sorular bulunan bir tweet attı. Daha sonra bu tweet üzerinden açıklamalar yaptı.

Dr. Demirtaş ilk olarak,

"Beklenen soru Öncü mü? Keşke bir formülü olsa. Günlerdir bu konuları açıklamaya çalışıyorum. "Öncü" deseniz. neye göre öncü diye sormaz mısınız? Elinizde sayısal bir denklem mi var?diye sormaya devam etmez misiniz? Öncü derseniz o zaman ana şok ne zaman olacak? sorusu gelecektir." Tweetini paylaştı daha sonra bunun üzerine

"Marmara Denizi içinde, segment uçlarında ve komşu bölgelerde, 10 Ekim 2019 saat 19:52 de olan Mw 4.0 büyüklüğündeki depremlere benzer çok sayıda küçük depremler olmaktadır. Bugünkü depremden bir sonuca varmak çok zor." şeklinde açıklama yaptı.

Diğer bir yandan kısa süre sonra Dr. Ramazan Demirtaş 1 tweet daha paylaştı ve görsel eklediği bu tweette ise

Ünlü araştırma şirketinden İstanbul depremi sonrası korkutan açıklama!

ifadelerini kullandı.

 

 

Deprem profesörleri İstanbul depremi için ne diyor?

Deprem kahini Frank Hoogerbeets Türkçe tweet atıp uyardı!


Geri Dön