26 / 04 / 2024

Deprem kahini Frank Hoogerbeets Türkçe tweet atıp uyardı!

Deprem kahini Frank Hoogerbeets Türkçe tweet atıp uyardı!

Dünyaca ünlü deprem kahini Frank Hoogerbeets resmi twitter hesabından Türkçe tweet atarak uyarılarda bulundu.



Dünyaca ünlü deprem uzmanı Frank Hoogerbeets ile ilgili son dakika haberleri geliyor. Sabah gazetesinde yer alan habere göre, önceki gün Türkçe tweet atarak İstanbul'da yaşayan vatandaşlara uyarılarda bulunan Hoogerbeets, yine bir Türkçe paylaşım yaptı. Diğer bir yandan, yaşanması muhtemele depremler ile ilgili de uyarılarda bulunan Hoogerbeets, İstanbul'daki vatandaşların sakin kalması gerektiklerini belirtti. 

Hoogerbeets, Silivri depremine ilişkin, "Lütfen deprem yerlerini tahmin edebileceğimiz izlenimini edinmeyin. Yapamayız! Genel olarak gezegene uygulanan kritik zaman dilimlerini izole etme çabasıyla belirli gezegen geometrisine odaklanıyoruz, böylece deprem eğilimli bir bölgedeyseniz yüksek alarmda kalabilirsiniz." şeklinde konuştu.

Bugün ise yeni bir tweet atarak İstanbul'da yaşayan vatandaşlara uyarılar yaptı.

"İstanbul'daki sevgili dostlar, lütfen rahatlayın. Dünyada Ocak ayından bu yana 200'den fazla M 5.7+ deprem yaşandı. Bunlardan sadece 3'ü Türkiye'de meydana geldi. Her 5-6 büyüklüğünde deprem için hayatınızı bekleyemezsiniz. Farkında olmak güzel, ama hayatını yaşa."

Diğer bir yandan ünlü deprem kahini beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili de açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz gün yaşanan İstanbul depreminin ardından ünlü deprem kahininden korkutan açıklamalar geldi. Deprem tahminlerinin bir bir tutmasıyla ünlenen ve deprem kahini olarak anılan Frank Hoogerbeets kritik uyarılar yaptı. Frank Hoogerbeets ahaber'de yaptığı açıklamada; Frank Hoogerbeets Silivri merkezli 5,8 şiddetine meydana gelen deprem hakkında " Dün baktığımızda 4.9 oldu bugün baktığımızda ise 5.7 şiddetinde oldu. Bu deprem uyarı niteliğinde" şeklinde konuştu.

"İSTANBUL'UN BATI YAKASINDA BÜYÜK BİR DEPREM OLACAK"

Hoogerbeets, ''Dün baktığımızda 4.9 oldu bugün baktığımızda ise 5.7 şiddetinde oldu. Bu kesinlikle daha da şiddetlenecek gibi görünüyor. Bir açıdan baktığınızda gerçekten şanslı hissedebiliriz kendimizi, çünkü bu bizim için bir uyarı niteliğinde.

Peki, önümüzdeki günlerde bizi neler bekliyor? Bunu söylemek oldukça güç. Belki önümüzde 6 veya 7 büyüklüğünde depremler olabilir. Ama bu 1 yıl da 10 yıl da alabilir.'' diye konuştu.

Marmara Denizi'nde 20 senedir küçük depremler olduğunun altını çizen Hoogerbeets, İstanbul'un Batı yakasında büyük bir deprem beklediğini belirtti.

 

Prof. Dr. Naci Görür'den Büyük İstanbul Depremi açıklaması!


Geri Dön