17 / 04 / 2024

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer "dolar 25 lira" deyip tarihi verdi

Ünlü ekonomist Selçuk Geçer

Yüksek tahminleri ve dikkat çeken açıklamalarıyla bilinen Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer, yaz aylarında enflasyon ve doların seyrine ilişkin önemli bir yorum yaptı. İşte Selçuk Geçer'den çarpıcı piyasa öngörüsü...



Enflasyon dünyada hızla artış gösterirken, Türkiye'de ise 3 haneli rakamlara doğru ilerliyor. Dolara yapılan BDDK hamlesi kısa süreli düşüşlere neden olurken, Kurban Bayramı'nda tekrardan dolar 17 liraya çıktı. Elinde yatırım aracı olarak dolar tutunlar ise ileriki süreçte neler olacağı merak ediliyor. Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer enflasyon rakamları ve doların göreceği seviyeleri yeni yayınladığı Youtube videosunda sırayla paylaştı. İşte o değerlendirmeler.

"YAKINDA EKMEK TAKSİTLE ALINIRSA ŞAŞIRMAYIN"
"Zor bir dönemdeyiz. Özellikle resesyon ve stagflasyon yükseliyor. Car açık ve ödemeler dengesinde problemler olacak dolar yukarı yönü sürecek. Amerikan dolarına olan eğilim artmakta. Enflasyonun hızının yavaşlaması pek mümkün değil. Düşmesi zaten imkansız durumda. Gıda ürünlerinde enflasyon artmaya devam edeceği tahmin ediliyor. Otobüs firmalarıyla taksitle bilet alınıyor. Yakın ekmeği taksitle alırsak şaşırıp kalmayın. Yoksulluk sınırının 20 bin lira olduğu ülkede asgari ücret ile övünenler mevcut. Açlık sınırı değil yoksulluk sınırı baz alınması gerekiyor. Dolar Euro Sterlin aslında bir sonuç. Ülkenin ekonomisin yanlış yönetilmesi. Para politikalarıyla işi kıvırmaya çalışılıyor. Dolar 20 olsa ne olur 50 olsa ne olur. Yoksa her şeyi kendin üretiyorsan doların pahalı ve ucuz olması denen bir şey olmaz. Eğer ülkede para birimi düşmüşse sen ülkeyi çoktan sattın demektir. Bu serbest sistem değil vahşi bir sistem şekli. "

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön