18 / 04 / 2024

Ünlü ekonomistten heyecanlandıran asgari ücret tahmini! Vatandaş rahat nefes alacak

Ünlü ekonomistten heyecanlandıran asgari ücret tahmini! Vatandaş rahat nefes alacak

Asgari ücrete gelecek olan zam çalışanların gündeminde yer alıyor. Gelişmeleri yakından takip eden milyonlarca kişi asgari ‘Asgari ücrete zam olacak mı?' sorusunun cevabının merak ediyor. Konuyla ilgili ünlü ekonomistten dikkat çeken bir tahmin geldi.



ERDOĞAN İLE TÜRK-İŞ GENEL BAŞKANI BİR ARAYA GELDİ
Görüşmede bir rakam konuşulmadığını kaydeden Atalay, "Bir rakam yok ortada ama asgari ücretin Ocak ayı ile şu an alım gücünden bahsettik. Gündemdeki ne sorunlar varsa A'dan Z'ye konuşma imkanı bulduk bizi dinledi anlatmamız gerekenleri noksansız söyledik. Benim, 4 aydır söylediğim bir iş var. Asgari ücreti her ayın 4'ünde enflasyon açıklanıyor aralığı ocağı beklemeyelim her ay enflasyonunu verilsin. 4 ay evvel söyledim ben gene aynı yerdeyim. Bugüne kadar biz Aralık ayının dışında asgari ücret toplanmadık. Ama şartlar öyle bir hale getirdi ki bırakın Aralık ayını, biz Haziran ayını bile bulduğumuz zaman insanlar alım gücünü yitirdi" dedi. 

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada, “Enflasyon tahribatlarına karşı çalışanları korumak görevimiz” demişti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön