25 / 04 / 2024

Ünlü para uzmanından kripto para uyarısı! 25 tanesinden 5 tanesi güvenli sakın emanet etmeyin

Ünlü para uzmanından kripto para uyarısı! 25 tanesinden 5 tanesi güvenli sakın emanet etmeyin

Alman ekonomist Michael Gassner, kripto para piyasasıyla ilgili kritik uyarılar yaptı. İslami kripto paraların başarı hikayesi ortaya koyamadığına dikkat çeken Gasner, 25 adet kripto paradan sadece 5 tanesinin ayakta kaldığına işaret etti. Hile ve usülsüzlükleri ifşa etti.



Avrupa'da İslami bankacılık ve finansın öncü isimlerinden biri olarak bilinen Alman ekonomist Michael Gassner, şimdiye kadar İslami kripto para birimlerinden başarı hikayesi çıkmadığını belirterek, "25 İslami kripto para biriminden sadece 5'i ayakta kaldı." dedi.

Gassner, "İslam, Para ve Refah" adındaki yeni kitabında ele aldığı İslam ve kripto para ilişkisine dair değerlendirmelerde bulundu.

Bitcoin'in son yıllarda kullanımının arttığını ve blok zinciri teknolojisinin, kripto paraya eğilimi yükselttiğini belirten Gassner, "Blok zinciri teknolojisi, sanal parayı merkezilikten çıkardığı için büyük bir icat olarak görüldü. Artık bu paraların muhasebesini tek bir kişi veya merci yapmıyor, kabiliyeti olan herkes muhasebe işine katılabiliyor." ifadesini kullandı.

Gassner, fiyattaki sık değişkenlik nedeniyle Bitcoin ve diğer popüler kripto paraların güvenilirliğinin tartışıldığına işaret ederek, şunları söyledi:

Bitcoin, günümüzde çok karlı bir yatırım olarak görülse de şu an uyuşturucu kaçakçıları bile sattıkları malın değerini Bitcoin'e göre belirlemiyor. Sonuç olarak bu, işlevsiz bir para birimi. Bitcoin'i bir kişiye taksitle araba satmak için kullanamıyoruz. Çünkü taksitle belirlenen miktarın değerinin ileride ne olacağını bilmiyoruz. Bu yüzden Türkiye, Mısır ve Endonezya başta olmak üzere bazı alimler, kıymetli eşya tarafından desteklenmeyen sanal parayı caiz olarak görmüyor.
 

Ünlü para uzmanından kripto para uyarısı! 25 tanesinden 5 tanesi güvenli sakın emanet etmeyin


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön